LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Studiuesit: Çfarë tregojnë tiparet e fytyrës tuaj për jetën seksuale

17 Korrik 2021, 18:06, Kuriozitete CNA
Studiuesit: Çfarë tregojnë tiparet e fytyrës tuaj për

Burrat me tipare të gjata të fytyrës dhe sy të mëdhenj dhe gratë me fytyrë të hollë dhe sy të vegjël janë perceptuar si më të pabesueshmit përsa i përket jetës seksuale, sipas një studim të ri.

Sidoqoftë, ky perceptim është i vërtetë vetëm për burrat, dhe jo për gratë, sipas studiuesve. Në studim, ekspertët në Australi pyetën burra dhe gra heteroseksualë për nivelet e tyre të ‘socioseksualitetit’  gatishmërinë për t’u përfshirë në aktivitete seksuale jashtë një marrëdhënieje, e njohur gjithashtu si seks i rastësishëm.

Pjesëmarrësve gjithashtu iu morën fotot dhe iu treguan pjesëmarrësve të tjerë të seksit të kundërt, kështu që ata mund të gjykonin, bazuar në pamjen vetëm, nëse kishin interes në socioseksualitetin.  Burrat që ishin të hapur për seks rastësor zakonisht kishin fytyra më të gjata, ballë më të lartë, hundë më të gjatë dhe sy më të mëdhenj, zbuloi ekipi.

Për më tepër, gratë i identifikuan me saktësi këto tipare të fytyrës mashkullore si tregues të interesit të djemve për seks të rastësishëm. Sidoqoftë, burrat gabimisht i perceptuan fytyrat më të vogla dhe më grale të femrave që shfaqnin sy më të vegjël dhe buzë më të vogla si një tregues i hapjes së grave për seks të rastësishëm.

Pra, ndërsa këto mund të jenë tiparet fizike që burrat kërkojnë kur të qëndrojnë për një natë, qoftë me vetëdije ose të ndërgjegjeshëm, ato nuk mund të tregojnë se gruaja është e gatshme për të. Në thelb, rezultatet sugjerojnë që gratë janë të mira në identifikimin e saktë të karakteristikave fizike tek burrat që tregojnë interes për një qëndrim një natë, por jo anasjelltas./ CNA.al

Lajmet e fundit nga