LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

OSBE, tryezë teknike kundër korrupsionit

29 Mars 2019, 11:53, Aktualitet CNA
OSBE, tryezë teknike kundër korrupsionit

Prezenca e OSBE-së në Shqipëri, Autoriteti Kombëtar italian i Antikorrupsionit dhe Koordinatori Kombëtar kundër Korrupsionit organizojnë në Tiranë tryezën teknike për parandalimin e korrupsionit.

Një tryezë teknike mbi mjetet e parandalimit të korrupsionit dhe planifikimin e integritetit për zyrtarë publikë të institucioneve të nivelit qendror u mbajt më 28 dhe 29 mars 2019 në Tiranë.

Veprimtaria u organizua nga Prezenca e OSBE-së në Shqipëri dhe Autoriteti Kombëtar italian i Antikorrupsionit (ANAC), në bashkëpunim me Koordinatorin Kombëtar kundër Korrupsionit.

Përmbajtja e tryezës teknike, e cila iu përshtat nevojave të pikave fokale të antikorrupsionit në ministritë e linjës dhe institucione të tjera qendrore, u hartua nga ANAC-u dhe Koordinatori Kombëtar kundër Korrupsionit.

Tryeza u përqendruar në ofrimin e mjeteve dhe udhëzimeve për promovimin e integritetit në institucionet publike; në përdorimin e të dhënave dhe të transparencës për të luftuar korrupsionin në prokurimet publike; në rritjen e aftësive për zhvillimin dhe zbatimin e planeve parandaluese; si edhe në menaxhimin e riskut në hartimin e politikave të integritetit dhe antikorrupsionit. Gjithashtu, pjesëmarrësit shkëmbyen praktikat më të mira dhe përvojën e tyre në fusha specifike.

Kjo tryezë teknike ishte veprimtaria e fundit e projektit të zbatuar nga Prezenca ?Mbështetja për masat antikorrupsion në Shqipëri (2014-2019)?, i cili u mbështet nga Agjencia Italiane e Bashkëpunimit për Zhvillim dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, në bashkëpunim me Shkollën Italiane të Administratës Publike. Puna e Prezencës së OSBE-së për të rritur më tej kapacitetet dhe ndërgjegjësimin e punonjësve publikë do të vijojë.

Lajmet e fundit nga