Flokëkuqet janë të veçanta sepse…

12 Prill 2017, 15:15, Aktualitet CNA

Edhe pse e kemi ditur se flokëkuqet janë të veçanta nga jashtë, tani kemi dëshmi se edhe nga brënda janë poashtu të veçanta. Gjeni MC1R është fajtori kryesorë përse ekzistojnë flokët e kuqe. Edhe pse e kemi ditur se flokëkuqet janë të veçanta nga jashtë, tani kemi dëshmi se edhe nga brënda janë poashtu të veçanta.

Janë shumë të rralla. Edhe pse gjeni MC1R është zbuluar para vetëm 15 viteve, nuk është e njohur saktë sa njerëz me flokë të kuqe ka në botë, por vlerësohet në vetëm 1 deri 2 përqind.

Janë më të ndjeshme ndaj barnave kundër dhimbjeve.

Ndjejnë ndryshimin e temperaturës shumë më saktë

Prodhojnë vetë vitaminën D

Zmadhon rrezikun për marrjen e sëmundjeve të caktuara

Personat me flokë të kuqe kanë dyfishin e rrezikut të zhvillimit të sëmundjes së Parkinsonit dhe melanomës.

Thinjen rrallë

Flokët e tyre më parë kalojnë në ngjyrë bakri, pastaj bëhen të verdha dhe në fund të bardha, duke tejkaluar plotësisht fazën e ngjyrës gri./CityNews

Lajmet e fundit nga