LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to Caffaglione in the Netherlands

2023-05-06 14:48:00, Denoncim CNA

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to

CNA publishes for the first time a document that shows that the owner of the Tirana incinerator, in 2017, Klodian Zoto with his company "ITS", sold the shares after the establishment of the company to citizen Giuseppe Caffagliones. The latter is wanted internationally, extradition from Italy is requested, he is the one who hired the father of Alqi Bllakos, with a staggering salary, in the landfill of Tirana because the incinerator does not exist there.

According to the document we are publishing, what CNA has often said and what SPAK and Altin Duman need to know is confirmed. The company was founded by Klodian Zoto, then sold to Giuseppe Caffaglione, and recently, a few days ago, we learned from the media that new shareholders have appeared in KKB, after Caffaglione sold the shares he bought from Klodian Zotua last year.

According to the document that we are publishing below, on March 20, 2018, according to this official document, with a notary stamp, the company "ITS" sells its shares to the Italian citizen Giussepe Caffaglione, who was then the administrator of the Tirana landfill.

Sipas dokumentit përfaqësuesja e kompanisë “Intergrated Technology Services sh.p.k. e cila është “ITS”-ja e famshme në pronësi të Klodian Zotos, paraqiten përpara noterit dhe bëjnë transferimin  e plotë të aksioneve ndaj shtetasit Giuseppe Caffaglione.

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to

Sipas artikullit 2, në pikën 1 dhe 2 të tij,  vlera e shitjes të aksioneve në vitin 2018 është  463 mijë euro, ndërkohë që kompania ashtu siç ne kemi deklaruar në shkrimet e mëparshme ishte themeluar në Holandë për 50 mijë euro nga Klodian Zoto dhe dy kompanitë e tjera të cilat kishin një marrëveshje me Zoton, me marrjen e kontratës koncesionare të landfillit të Tiranës. Do t’ja kalonin aksionet këtij të fundit dhe në këtë dokument tregohet se çfarë ka ndodhur.

Sipas pikës 1, vlera është 463 mijë euro dhe në pikën 2 të faqes 2 thuhet qartazi se shuma do të paguhej nga një kësht mujor prej 6.500 eurosh. Një kompani e cila tashmë për 6 vites ka qarkulluar mbi 100 million dollarë është shitur për 463 mijë euro dhe paratë janë më të pritur. Pra nuk ka pasur një transfertë direkte të parave të 463 mijë eurove , por Caffagilone do t’ja jepte lekët “ITS” –së të Klodian Zotos duke paguar 6.500 euro në muaj.

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to

Më poshtë, në artikullin 4 tregohet dhe se si shitësi ka mundur të sigurojë aksionet, pra në vlerën rreth 50 mijë euro, ku duket qartazi që janë disa vlerea të ndryshme dhe datat në të cilat këto aksione i kanë kaluar 100% Klodian Zotos. Dhe siç e përmendëm më lartë, Zoto themeloi kompaninë me dy emra të tjerë dhe më pas ata i kaluan aksionet atij në momentin që u firmos kontrata koncesionare e landfillit të Tiranës.

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to

Ky dokument tregon qartazi se kompania hollandeze ka qenë thjesht dhe vetëm një maksë për të fshehur tentakulat e Klodian Zotos dhe aferës së inceneratorëve. Ky dokument tregon qartazi se kemi të bëjmë me një aferë që ka filluar në Elbasan, shkon në Fier, ku Klodian Zoto e merr direkt koncesion e ndërtimit të inceneratorit të Fieri, me vlerë 32 milionë euro, i cili ende sot e kësaj dite, pas 7 vitesh nga firmosja e kontratëts, është jashtë funskionit. Zoto, sëbashku me Mirel Mërtirin që është trurimi inceneratoreëve kanë ndërtuar një skemë spektakolare.

Fillimisht Mirel Mërtiri vendos në Elbasan, bashkëjetuesën e tij, Stela Gugallen e cila pa asnjë lekë merr një kontratë koncesionare për të ndërtuar një incenerator që nuk ka punuar, është jastë funskionit, herë punon dhe herë fikët dhe Elbasani vazhdon  të ketë të njëtën problematic me mbetjet, por kjo i perket hetimit të SPAK.

Sipas të dhënave që  ne kemi publikuar, Stela Gugallja pa asnjë lekë shkoi mori një incenerator me kredi dhe më pas qeveria shqiptare filloi ta paguante nga 700 mijë dollarë në muaj, deri ditën që u ndertua.

Por nënkotraktor në Elbasan ka qenë Klodian Zotua, ndërsa neë Fier “ITS”-ja e Klodian Zotos që është pronarja edhe e landfillit të Tiranës, në fillim , pra kur është firmosur kontrata koncesionare me qeverinë shqiptare, Klodian Zotua e merr direkt ndërtimin e Fierit dhe më pas ai themelon kompaninë në Holandë dhe më pas merr landfillin e Tiranës, ku kanë deklaruar zyrtatë e lartë të shtetit se ishte një kompani holandeze.

Në fakt pas kompanisë holandeze qëndronte Klodian Zoto. Zoto, njeriu i Mirel Mërtirit, sot është në kërkim ndërkombëtar, sëbashku me Giuseppse Caffaglionen që të cilit me sa duhet i ka shitur formalisht aksionet dhe nga ana tjetër ka dhe një ndryshim aksionesh të deklaruara më vonë në QKB, nga vet kompania  të cilin CNA do ta sjellë të zbardhur nesër ku në të dy rastet ka një tjetër skandal.

CNA do të publikojë të tjera dokumente domëthënëse që tregojnë se pronari i inceneratorëve nga Fieri në Tiranë ishte Klodian Zoto, s’ka pasur një kompnai holandeze dhe as akioner holandez, truri i skemës është Mirel Mërtiri i cili fshihet ende ne Austri dhe vazhdon të kontrollojë gjithçka ndodh në landfillin e Tiranës, sipas disa e-maileve të publikuara nga CNA ku ai fshihej me emrin Lemon Mango.

Another document for SPAK and Altin Duman / This is how Zoto sold shares to

Tashmë skema po zbardhet dhe SPAK do të ketë më shumë dokumenta të cilat ditë pas ditë po i vihen në dispozicion CNA-së dhe po investigohen, po konfirmohen për të treguar se skema e inceneratorëve në  Shqipëri përfshinte një kompani holandeze por ishte e ndërtuar nga Klodian Zoto, Mirel Mërtiri dhe truri i skemës është Mirel Mërtiri i cili vazhdon nga Vjena të organizojë gjithçka ndodh me skemën e inceneeratorëve./CNA.al 

 

 

Lajmet e fundit nga