“Po ke mik të lënë telefon në spitalet Covid”/ Artan Hoxha nxjerr zbuluar propagandën e qeverisë

27 Nëntor 2020, 11:31, Aktualitet CNA
“Po ke mik të lënë telefon në spitalet Covid”/

Gazetari Artan Hoxha ka nxjerrë zbuluar propagandën e qeverisë me situatën e Covid.

Duke treguar eksperiencën e tij me koronavirusin, Hoxha ka treguar edhe përjetimin që ka pasur gjatë ttrajtimit në një spital privat, duke bërë edhe krahasimin e spitatlett e shtetit.

Sipas gazetarit, pacientët me Covid kanë nevojë për qetësi dhe për të komunikuar me familjen, duke theksuar se kush ka mik i lejohet telefoni, kush nuk ka mik nuk mban telefon

Artan Hoxha tregoi se ai vetët ka blerë bombël oksigjeni për në shtëpi, sepse ambulancat nuk e kishin një të tillë, madje kishin edhe mungesë mjeku.

Për gazetarin, sazet poshtë spitalit janë të tepërta, sepse në ato momente atat kanë nevoj për tët afërmit e tyre, duke i bërë thirrje shtetit që të vesh familjarët me veshje apostafat dhe tu lejohet hyrja brenda spitaleve Covid.

?Kam shtruar një të afërm tim te spitali Covid-1, e dini që pas 24 orësh nuk e gjeja dot ku ishte. Nuk e gjenim dot ku ishte. Mjeku që e kishte kontrolluar thoshte nuk e di. Kam marrë të gjithë drejtuesit e spitalit dhe u ardhë është në morg apo e keni humbur.

Kemi nxjerrë të vdekurit nga varret dhe te Infektivi nuk e gjeja dot. Pas 24 orësh më thotë mjeku Arjan Harxhi më tha është te Covid-3 dhe jam detyruar ta nxjerr nga spitali. Nuk kishin ambulancë. Është ndryshe propaganda që bëhet dhe ndryshe shërbimi që jepet. U detyrua që i afërmi im të blejë dy pajisje oksigjeni, njëra 1500 eruo dhe tjera 800, edhe pse thonë mjekët që nuk duhen, i blejnë nga halli.

Duhet tia u bëjnë tët qartyë njerëzve,duhett ta bëjnë mjekët, sepse politikanëtt kanë të drejtët sepse janë në fushatë elektorale dhe këtë punë do bëjnë, por mjekët duhet të tregohen më të sinqertë, sepse komunikimi ështët shumë i domosdoshëm.

Përdorimi i telefonit nga pacientët është shumë i domosdoshëm. Kur hyn brenda, gjëja e parë që na këshilloi mjeku ishte qetëtsia dhe relaksi. Nuk ka nevojë për saze, si tek Shefqett Ndroqi, është e tepërt. Po keni mundësi vishini familjarët si astronautt si infermierët dhe futi brenda sepse ështët shumë e rëndësishme. Por nëse nuk i çon dot, duhet t?i lësh një mënyrë komunikimi. Po ke ndonjë mik të lënë telefon, po nuk ke mik nuk të lënë?, tha Hoxha në “ABC News”./CNA.al.

Lajmet e fundit nga