Procesi mësimor në shkolla/ Ministrja zbulon “skenarin” që do të ndiqet

26 Nëntor 2020, 13:54, Aktualitet CNA
Procesi mësimor në shkolla/ Ministrja zbulon “skenarin”

Pas kërkesës nga ana e Ministrisë së Shëndetësisë që nëpër shkollat të zhvillohet mësimi mënyrë të kombinuar, online dhe në klasa, ministrja e Arsimit, Evis Kushi, ka njoftuar se ky skenar i ri do të nisë më 1 dhjetor.

Sipas Kushit, klasa e parë deri tek klasa e pestë do të zhvillojnë mesimsi normalisht, nëpër  klasa. Gjithashtu ajo theksoi se edhe maturantët do të zhvillojnë mësimin nëpër klasa.

?Pas rekomandimit të djeshëm për zhvillimin e mësimit të kombinuar jam sot këtu për t?iu informuar rreth disa vendimeve. Duan të shpreh vlerësimin për punën në këto muaj të parë të vitit shkollor. Dini të tregoni se jeni hallkë e shëndetshme. Gjej rastin që për mësuesit dhe prindërit e tyre të prekur të ndaj urimin për shërim sa më të shpejtë. Ne kemi përgatitur dhe kemi bërë publike skenarët e mundshëm. Mbrëmë pas konsultimeve dhe orëve të gjata të punes kemi hartuar shtojcën për vitin 2020-2021 e cila është në faqen e Ministrisë.

Shkollat do kenë fleksibilitet në përzgjedhjen e orëve të kombinuar në varësi të kushteve të saj specifike. Gjatë kësaj periudhë do vazhdojë i njëjti program arsimor dhe orari mësimor që shkollat kanë tani. Çdo të premte shkollat do të raportojnë në zyrat arsimore dhe pastaj do të merret vendimi për çdo shkollë. Sipas këtij udhëzuesi klasat e arsimit fillor nga e para në të pestën dhe klasa e 123 do vazhdojnë normalisht mësim se deri tani. Ndërkohë klasat e tjera do bëjnë mësim kështu: Në javën tek, dy ditët e para në shkollë dhe tre ditët e tjera online, në javët çift ditët këmbehen. Në varësit të situatës së Covid-19 nëse ka rëndim të situatës mund të aplikohet skenari kur vetëm maturantët bëjnë mësim në shkollë ndërsa të tjerat online”, u shpreh Kushi./CNA.al

Lajmet e fundit nga