LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

SPAK tell us, WHO?

2023-09-14 13:25:00, Editorial CNA
SPAK tell us, WHO?
SPAK

The issue of the incinerators is turning more and more into a series where the screenwriters and directors, who are many and are added after each part, want to hide the finale for as long as possible, which they want to be happy, but the script is becoming more and more tragic.

And in the event that someone will understand the truth about the incinerators, beyond what we have seen so far, as accusations from SPAK, where some officials are involved, the former Minister of Environment and his former Secretary General, or until to the accusations about the hotels of Arben Ahmetaj and the connections with Mirel Mërtir, the affair of incinerators worth over 1 billion euros still has many unknowns and SPAK has not yet gone to the end.

One side tries to defend itself by attacking Arben Ahmetaj, to put a lid on the case by using the media and unscrupulous journalists for their own interests.

Others say that the incinerators are success stories, others attack and accuse journalists for telling the truth so that SPAK gets to the bottom of this affair.

Time is clarifying everything and the most important thing is to fully understand the position of the SPAK and the full role of the prosecutors in this investigation.

And in order for Albanians to believe in the new justice, we are not asking journalistic questions with "5 W", but simply with a few WHO, WHERE and WHY?

Këto përgjigje duhet të na japë hetimi, ndoshta ka edhe të tjera, por po sjellim disa që na lindën ne pasi lexuam akuzën e SPAK-ut.

SPAK tell us, WHO?

Janë tre inceneratorë ku asnjëri nuk punon. Ai i Elbasanit, thuhet në remont, i ri në remont? Inceneratori i Fierit ende s’ka përfunduar, edhe pse kompania e ka deklaruar të mbyllur investimin, por mungojnë edhe 8 deri në 10 milionë euro pajisje. Në Tiranë pas 6 vitesh nuk ekziston inceneratori fare.

Le të fillojmë me të parin Elbasanin, për të vazhduar më tej me Fierin dhe Tiranën, për shumë KUSH?

Elbasani

-Kush e urdhëroi kalimin nga landfill në incenerator?

-Kush e anuloi kredinë e butë nga BE-ja për landfillin e Elbasanit nga BNB Paribas?

-Kush e shpalli emergjencën?

-Kush e drejton komitetin e emergjencës?

-Kush e urdhëroi financimin?

-Kush e pranoi propozimin e pakërkuar?

-Kush i përgatiti 14 vendime për një ditë?

-Kush miratoi një kontratë që investimi të paguhej nga qeveria vetëm disa muaj pasi të fillonte?

-Kush e quajti sukses?

-Kush e mbrojti me pasion?

-Kush e urdhëroi marrjen në dorëzim?

-Kush e supervizoi zbatimin e projektit?

-Kush gënjeu publikisht për një PPP kur ishte një investim publik?

Pse s’pati tender të hapur ndërkombëtar?

Sot në Elbasan ka ende male me plehra dhe plehra që digjen edhe me keq se përpara shpalljes së emergjencës. Ndodhi disa ditë më parë.

Këto janë disa KUSH, por ka dhe shumë pyetje të tjera në rast se duam që “puzzle”-i i aferës së inceneratorit të Elbasanit të jetë i qartë dhe i plotë, përtej fasadës Stela Gugallja, pa harruar këdo tjetër të përfshirë në këtë aferë. Ndjekja e parave nuk është mision i vështirë.

SPAK-u duhet të na përgjigjet deri në fund, KUSH?

p.s. jemi të hapur të shtojmë çdo pyetje që ka publiku brenda këtij shkrimi, por edhe në publikimet që do të vijojnë.../ CNA

 

Lajmet e fundit nga