Skandali me listën e pagave/ Nisin arrestimet

7 Janar 2022, 08:19, Politikë CNA
Skandali me listën e pagave/ Nisin arrestimet

Dy persona janë arrestuar në lidhje me skandalin e publikimit të listës së pagave.

Nga hetimet ka rezultuar se ata kanë nxjerrë nga sistemi, të dhënat e për pagat dhe jo vetëm për mbi 6 mijë qytetarë.

Ende nuk ka të dhëna se cilët janë personat e arrestuar.

Prokurorët kanë marrë të gjithë informacionin për lëvizjet që janë bërë në sistemin e përdorur dhe gjurmët që janë lënë aty. Pra, të dhënat kompjuterike të memorizuara në sistem dhe konkretisht të gjitha ‘log in-et’.

Por, të dhënat që u publikuan ditë më parë bëjnë me përgjegjësi tre institucione, pasi  disponohen prej tyre.

Ata janë Drejtoria e Tatimeve, Drejtoria e Sigurimeve Shoqërore apo edhe AKSHI që menaxhon sistemin e e-Albania./E.S-CNA.al

Lajmet e fundit nga