LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Tritan Kalo jep alarmin/ Duhet reaguar shpejt

18 Nëntor 2021, 09:31, Lifestyle CNA
Tritan Kalo jep alarmin/ Duhet reaguar shpejt

Mjeku infeksionist, professor Tritan Kalo ka dhënë alarmin, për largimin nga Shqipëria të mjekëve dhe infermierëve.

Në një postim në rrjetet sociale, Tritan Kalo shkruan se ?nëse Shëndetsisë, pra dhënies së Përkujdesit Shëndetsor të Popullatës pak nga pak do t?i largohen Burimet Njerëzore më cilësore të ofrimit të këtij përkujdesi, kush do mbetet në Sistemin tonë Shëndetsor për t?a MIRËCILËSUAR atë?!?!??.

Kalo thekson se duhet reaguar shpejt dhe drejt për krijimin e mundësive të përthithjes së mjekëve të rinj nga Sistemi dhe mirëvlersimin e tyre jo vetëm moral por edhe financiar.

?Kohë kovidiane?.17.11.2021?.Në Auditorin ?Galileo Galileu? të Universitetit Mjeksor të Tiranës, Ambasadori i Bashkimit Europian z. Luigi Soreca, zhvilloj një takim mjaft miqësor dhe frutdhënës me studentët e Fakultetit të Mjeksisë së këtij Universiteti, në kuadër të takimve në mbarë vendin me tematikën

?Europa është këtu? (?Europe is here?)?.Shqipëria në teritor, me historinë dhe me kulturën e saj është pjesë integrale e Europës dhe e vlerave të saja emancipuese?.Bashkimi Europian ka dhënë një ndihmesë esenciale për modernizimin e Shëndetsisë sonë në këto 30 vite të persiatjeve demon-kratike?..Studentët e Mjeksisë, që janë nga më cilësorët që nxjerin bankat e shkollave tona të mesme, janë njëkohësisht të mirëpritur pas përfundimit të studimeve universitare në tregun e punës në vëndet e Bashkimit Europian?..

POR nëse Shëndetsisë, pra dhënies së Përkujdesit Shëndetsor të Popullatës pak nga pak do t?i largohen Burimet Njerëzore më cilësore të ofrimit të këtij përkujdesi, kush do mbetet në Sistemin tonë Shëndetsor për t?a MIRËCILËSUAR atë?!?!?.

DUHET reaguar shpejt dhe drejt për krijimin e mundësive të përthithjes së mjekëve të rinj nga Sistemi dhe mirëvlersimin e tyre jo vetëm moral por edhe financiar?..Po ashtu u duhen krijuar atyre mundësitë e ecurisë në karierën e tyre profesionale dhe shkencore?.Vetë Dijedhënia në Auditoret tona a i përgjigjet si dhe sa duhet kërkesave në rritje të kohës, evolucionit teknologjik, sfidave epidemiologjike në ndryshimin e strukturës së sëmundshmërisë akute dhe kronike të popullatës?!?!?.Edhe në kapërcimin e këtyre sfidave ndihma e Bashkimit Europian ka qënë dhe mbetet e madhe?.

Në këto ?Kohë Kovidiane? ndihmesa e BE-së për përballjen me këtë ?flamë mbarëbotërore? si në PAJISJE, në PPE, MEDIKAMENTE dhe në VAKSINA ka qënë e thuktë?.Ishin mbresëlënëse dhe mikluese për mua fjalët mirënjohëse të Ambasador Luigi Soreca-s, përkundrejt përkujdesit tim në trajtimin e tij, nga një formë e rrezikshme e infektimit prej virusit jetëlëndues dhe jetëmarrës të Sars-Cov2/Covid-19?.Ai u besoj plotësisht aftësive diagnostikuese dhe trajtuese të Shëndetsisë sonë dhe Mantelbardhëve Shqiptarë, në kapërcimin e rrezikut për jetën e tij?.Një vlersim dhe një nderim jo vetëm për mua, por për vetë Shëndetsinë tonë?.Together forever!!!?-shkruan Tritan Kalo./CNA.al

Lajmet e fundit nga