LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Baby botox”, trendi i momentit/ Efektet pozitive dhe negative, çfarë duhet të dini

18 Qershor 2023, 12:51, Lifestyle CNA

“Baby botox”, trendi i momentit/ Efektet pozitive dhe negative,

Botox mori miratimin e FDA për të luftuar rrudhat në vitin 2002, por pavarësisht kësaj ekspertët thonë se injeksionet parandaluese janë një trend i nxitur pjesërisht nga ndikimet e mediave sociale dhe reklamat që synojnë të rinjtë. Për shumë njerëz në këtë grupmoshë, veçanërisht për gratë, parandalimi është çelësi i lumturisë.

Si funksionon Baby Botox?

Ndërsa Botox standard përfshin injektimin e një sasie të madhe mbushësi, zakonisht Onabotulinumtoxin A, rreth syve ose ballit për të paralizuar muskujt dhe për të zbutur, ose reduktuar pamjen e rrudhave, "baby Botox" përmban doza shumë më të vogla të këtij materiali.

Përfitimet e Baby Botox përfshijnë një pamje më natyrale, më pak efekte anësore se Botox-i i zakonshëm, ruajtjen e lëvizjes së fytyrës, parandalimin e formimit të rrudhave dhe çlirimin e tensionit në nofull. Baby Botox aplikohet në të gjithë fytyrën në sasi më të vogla se normalja dhe mund të jetë më i përshtatshëm për njerëzit që duan të fillojnë më herët masat kundër plakjes.

Një avantazh tjetër i Baby Botox është se ai mund të përdoret gjithashtu në më shumë zona të fytyrës dhe trupit sesa trajtimi tradicional. Baby Botox mund të fokusohet në linjat e ballit duke ofruar forcim. Kostoja e tij është gjithashtu diçka që e bën atë shumë të preferueshëm, pasi është mjaft i lirë, duke filluar nga 268 dollarë.

Botox parandalues ??duket se është bërë vitet e fundit, zgjidhja kryesore për të shmangur shenjat e plakjes edhe te personat që nuk shfaqin shenja të tilla. Qëllimi i tij është të zbusë lëvizjen e muskujve të fytyrës dhe të zvogëlojë shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave, përpara se ato të bëhen të përhershme. Por megjithëse studimet thonë se Botox-i mund të përmirësojë shfaqjen e rrudhave të fytyrës, nuk duket se ka shumë kërkime që shikojnë efektet afatgjata të përdorimit të tij parandalues.

Mes 2010 dhe 2018, numri i personave të moshës 20 deri në 29 vjeç që iu nënshtruan procedurave të baby botox u rrit në mënyrë dramatike, me 39.4%, sipas një sondazhi të Shoqatës Amerikane të Kirurgëve Plastikë.

Në thelb, kjo lloj praktike duket se është rritur kohët e fundit, duke krijuar një lëvizje të re bukurie, kryesisht pasojë e krizës pandemike.

Efektet anësore mendore dhe të lëkurës

Efektet anësore të mundshme të këtyre injeksioneve kundër rrudhave përfshijnë dhimbje në vendin e injektimit, dobësi të përkohshme ose rënie të fytyrës dhe, në raste të rralla, probleme me frymëmarrjen, vështirësi në gëlltitje, dobësi të muskujve dhe të folur të paqartë. Pacientët gjithashtu mund të kenë gunga të padëshiruara, mavijosje apo edhe të verbërohen përgjithmonë.

Për sa u përket efekteve anësore të mundshme të shëndetit mendor, psikologu Toni Pikoos tha se për njerëzit që kishin pritshmëri jorealiste, ky operacion mund të ndikojë negativisht në shëndetin e tyre mendor, pasi vetëvlerësimi dhe imazhi i tyre trupor do të përmirësohej për një periudhë shumë të shkurtër kohe dhe kalimtare. Mund të krijojë gjithashtu një preokupim jo të shëndetshëm me pamjen tonë, gjë që mund të çojë në çështje më serioze në planin afatgjatë, duke na bërë që të kërkojmë zgjidhje më të përhershme dhe serioze.

E vërteta është se marrëdhënia jonë me trupin dhe fytyrën tonë është një nga më të komplikuarat. Nëse estetika invazive do të përmirësojë vetëvlerësimin tonë është një diskutim shumë i gjatë, i cili bëhet më mirë me një këshilltar të shëndetit mendor sesa të kërkosh përgjigjen në TikTok./CNA

Lajmet e fundit nga