Zgjedhjet e 18 qershorit/ Përfundimisht 45 parti politike në garë

12 Prill 2017, 16:48, Aktualitet CNA

Në mbledhjen e ditës së mërkurë, KQZ i ka dhenë të drejtën për tu regjistruar si subjekte garuese në zgjedhjet e përgjithëshme parlamentare të 18 qershorit edhe trembëdhjetë opartive , dukengritur në dyzetë e pesë numrin e përgjithshëm të tyre.

Shfirën e kanë konfirmuar burimet zyrtare të KQZ të cilat kanë sqaruar se trembëdhjetë partitë e kualifikuara për tëqenë garuese, në mbledhjen e ditës së sotme kishin paraqitur kërkesa me shkrim brenda afatit të përcaktuar në ligj. ?Janë parti që kanë depozituar aktet brenda afatit por kanë ka vazhduar procecimi i materialit ndaj dhe regjistrohen ditën e sotme. Afati ka përfunduar. 45 parti të regjistruara përfundimisht?, ka komunikuar Denar Biba kryetari i KQZ. Ndërkohë mësohet se  njëetë e shtatë parti të opozitës nuk kanë paraqitur kërkesë për pjesëmarrje dhe për pasojë nuk do të bëhen pjesë e garës elektorale. Prej më shumë se pesëdhjetë ditësh ato janë bërë pjesë e protestes që kërkojnë Qeveri Teknike. /CityNEWS

Lajmet e fundit nga