Zbulohet çmimi me të cilin janë shitur lista e pagave dhe të dhënat  e tjera

7 Janar 2022, 10:42, Aktualitet CNA
Zbulohet çmimi me të cilin janë shitur lista e pagave dhe

Të dhënat personale të qytetarëve, si numra ID, paga, targa dhe numra telefoni janë shitur nga punonjësit e shtetit, subjekteve politike.

Prokuroria pas hetimeve ka konstatuar se punonjësi i IT, Andi Agaraj, i cili i merrte  të dhënat nga, Eni Qirjako ua ka shitur përmbaruesve Klodian Sota dhe Endri Ikonomi në periudha të ndryshe për shumën 20-30 mijë lekë.

Sipas prokurorisë, Agaraj , të dhënat i kalonte me e-mail në programin Wetransfer, i shkarkonte në kompjuterin e tij të punës dhe më pas i kopjonte në CD dhe ua dërgonte dorazi dy përmbaruesve./E.S-CNA.al

Lajmet e fundit nga