LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Skandali/ Si përfitoi Klodian Zoto miliona euro nga ujësjellësat

27 Tetor 2021, 11:30, Aktualitet CNA

Skandali/ Si përfitoi Klodian Zoto miliona euro nga ujësjellësat

Klodian Zoto, pronari i kompanisë ITS, (Integreted Technology Services), e cila qëndron në majën e piramidës së kompanive që kanë marrë me konçesion inceneratorët në Shqipëri, duket se ka shtrirë “tentakulat” edhe në të tjera tendera, të Rilindjes.

Mesa duket “tentakulat” e Klodian Zotos janë shtrirë edhe tek ujësjellësat.

Pra, kur flasim për Mirel Mërtirin, Klodian Zoton dhe Stela Gugallen, nuk po flasim vetëm tek 22 milion eurot e inceneratorit të Elbasanit, për 28 milion eurot e inceneratorit të Fierit, apo për 128 milion eurot e inceneratorit të Tiranës.

Menjëherë pas ardhjes së Rilindjes në pushtet kanë lëshuar tentakulat e tyre në shumë bashki të vendit, kryesisht në Berat, në Fier, Tiranë, por edhe në Korçë.

CNA.al ka kryer një investigim të zgjeruar në lidhje me futjen e Klodian Zotos, tek ujësjellësat nëpërmjet instalimit të një sistemi elektronik të matësave. Një histori që ka filluar me Ujësjellësin e Korçës.

Janë kontrata të lidhura për “Për Financimin dhe Instalimin e një sistemi elektronik për matësit e ujit”. Klodian Zoto dhe kompania e tij, ITS, së pari ka shkuar në Korçë, ku kanë instaluar matësa, me vlerë gati 6 milionë dollarë. (Lexo këtu)

Pas Korçës, me 6 milionë euro, nuk ka shpëtuar as Ujësjellësi i Pogradecit.

Dhe kush mendon se do të ngelej me kaq, “tentakulat” e Klodian Zotos së inceneratorëve nëpërmjet lojës me projekte pilote për vendosjen e matësave të ujit me sistem elektronik kanë shkuar në Fier. 

Një projekt, i cili ishte disa fish më i shtrenjtë sesa në Korçë.

Në Fier, ka filluar një projekt pilot, por është lënë rrugës. Miliona euro të hedhura kot, nga ujësjellësi, për matësa të cilët pas disa vitesh, pas dy ose tre vitesh kur ka filluar projekti pilot me Ujësjellësin e Fierit, nuk kanë funksionuar. Janë gjetur të mbushur me baltë. Pra, miliona euro të ikura dëm.

Më pas, po e njëjta kompani, vjen edhe në Tiranë, ku janë marrë rreth një million euro në Bashki, për matësva wirless, standardet dhe cilësia e të cilëve lë mjaft për të dëshiruar. Pa folur për çmimin, i cili është disa herë më i lartë sesa tregu. (Lexo këtu)

Pra, një tender prej afro 1 miliard lëkesh i është dhënë kompanisë “Integrated Technology Services – Energy 2 SRL”.

Në faqen zyrtare të kësaj kompanie thuhet se përgjatë periudhës 2019-2020, ka marrë tender për matësa elektronike, me vlerë 757,830.34 euro.

Paratë që kanë paguar shtesë qytetarët e kryeqytetit tek Ujësjellësi i Tiranës, në vend që të sillnin 24 orë ujë nëpër rubinetet e tyre, po shkojnë në xhepat e Klodian Zotos.

Shkojmë më tej në Berat.

Në Bashkinë e Beratit gjithçka ka filluar rreth tetorit të vitit 2013.

Klodian Zoto i ITS-së, shkon dhe pas negociatash, Bashkia e Beratit merr një kredi nga Venetto Bankë, rreth një milion euro për matësa wëirless.

Matësa këto të cilat do të vendoseshin në këtë qytet, por do të kishte dhe një të ashtuquajtur sallë operative, dhe kontrolli apo menaxhimi si dhe kostot e matësave dhe rrjetit të transmetimit.

Salla në të vërtetë ka qënë një ambient me tre televizorë LED, që nuk kushtojnë më shumë se dy apo tre milionë lekë të vjetra dhe disa kompjutera të cilët kontrollonin të ashtuquajtur rrjet, që jepet si zigjidhje nga ITS-ja, e Klodian Zotos. (Lexo këtu)

CNA.al ka publikuar edhe kontratën e cila mban firmën e Fadil Nasufit, në atë kohë kryetar i Bashkisë së Beratit, i cili është dhe personi që ka kërkuar kredinë për të bërë investimin në këtë institucion.

Shkeljet dhe abuzimet janë konstatuar edhe nga një raport i Kontrollit të Lartë të Shtetit.

Gjithçka duket e qartë. Tentakulat e inceneratorëve kanë qënë të shtrirë më parë edhe tek ujësjellësat. Kanë qënë të shtrirë edhe në Korçë. Kanë shkuar në Pogradec, në Fier, në Berat. Dhe tani janë edhe në Tiranë.

Për ata që mendojnë se thjeshtë dhe vetëm gjithçka ka ndodhur me inceneratorët, dhe ai është i vetmi burim të ardhurash, gabojnë.

Klodian Zoto ka përfituar të tjera miliona euro në kurriz të taksapaguesve shqiptarë, edhe nëpërmjet ujësjellësave./CNA.al

Skandali/ Inceneratorët e koncesionit 128 milionë euro, reklama mediatike me taksat e shqiptarëve

Skandali/ Inceneratorët e koncesionit 128 milionë euro, reklama mediatike me taksat e shqiptarëve

Ujësjellësi i Tiranës 1 miliardë lekë për Klodian Zoton/ Zgjerohen “tentakulat” e njeriut të inceneratorëve

Megaskandali/ Tentakulat e inceneratorëve 30 milionë euro nga ujësjellësat

Lajmet e fundit nga