Raportuesi i PE-së/ Kosova e humbi trenin për liberalizmin e vizave

31 Janar 2018, 17:22, Aktualitet CNA

Raportuesi për Kosovën në Parlamentin Evropian, Igor Soltes, ia ka kujtuar politikanëve kosovarë kohën kur ishin fare pranë ndërmarrjes së hapit për tua hequr regjimin e vizave shtetasvetë Kosovës.

I cituar nga “Zeri” Soltes thotë se këshilla e paraardhëses së tij, Ulrike Lunacek, nuk u dëgjua kur ajo vazhdimisht bënte thirrje që të ratifikohej marrëveshja me Malin e Zi.

Duke komentuar deklaratën e Ramush Haradinajt, se kosovarëve mund të iu liberalizohen vizat në muajin mars, Soltes shprehet se ndonjëherë premtimet e politikanëve nuk përputhen me realitetin.

?Unë uroj fjalët e tij të ishin të vërteta, por ditët po kalojnë shpejt dhe nuk shoh shumë përparim?, ka sqaruar ai.

Lajmet e fundit nga