Transformimi i FSK-së/NATO mesazh liderëve të Kosovës: Jo hapa të njëanshëm

8 Mars 2017, 13:04, Aktualitet CNA

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, zhvilloi një bisedë telefonike me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, dhe kryeministrin ISa Mustafa.

Në fokus të bisedës ka qenë propozimi për krijimin e Forcave të Armatosura të Kosovës.

Stoltenberg thotë se NATO ka mbështetur zhvillimin e FSK-së si një forcë profesionale dhe shumëkombëshe në rritje, por hapat e njëanshëm nuk janë të dobishme.

?Sot kam biseduar me Hashim Thaçin dhe me Isa Mustafën që t?iu përcjell shqetësimet serioze të aleatëve të NATO-s për propozimin e fundit të autoriteteve të Kosovës për ta transformuar Forcën e Sigurisë së Kosovës në një Forcë të Armatosur, pa ndryshime Kushtetuese. E kam bërë të qartë se hapat e njëanshëm siç janë këta janë të padobishëm dhe i bëj thirrje autoriteteve të Kosovës që të jenë në kontakt të ngushtë me Beogradin. Në vitet e fundit, NATO ka mbështetur zhvillimin e FSK-së si një forcë profesionale dhe shumëkombëshe në rritje. Struktura, mandati dhe misioni i FSK-së janë çështje të institucioneve të Kosovës në përputhje me Kushtetutën e tyre. Megjithkëtë, nëse mandati i FSK-së evoluon tani në mënyrën e propozuar, do t?i duhet NATO-s që ta vlerësojë nivelin e përkushtimit të saj, posaçërisht në fushën e ndërtimit të kapaciteteve. E kam bërë këtë të qartë gjatë vizitës sime në Kosovë në muajin shkurt dhe e kam ripërsëritur në bisedat telefonike të zhvilluara sot. Jam në kontakt të vazhdueshëm me partnerët e mi në BE?, përfundon deklarata e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg./CityNews

Lajmet e fundit nga