Qeveria merr vendimin/ Ja sa rriten pagat për administratën publike

8 Mars 2017, 11:31, Aktualitet CNA

Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Ahmetaj, njoftoi sot se me vendim të Këshilllit të Ministrave rritja e pagave për administratën publike u bë realitet.

Sipas Ahmetajt, nga dita e sotme është jetësuar rritja e pagave për punonjësit e administratës publike, nëpunësit cilivil dhe për punonjësit e shumë institucioneve të tjera, në varësi të kryeministrit, por edhe ato të pavarura.

Rritja e pagave për punonjësit në arsimin parauniversitar u bë me 10%, ku paga bruto do të arrijë 68 mijë lekë në muaj.

Nga ky vendim përfitojnë 31 mijë punonjës në administratën arsimore. Rritja e pagës shoqërohet me rritjen e pagës edhe për arsimin e lartë, ku do të përfitojnë rreth 3000 akademike dhe profesorë.
Edhe rritja për punonjësit në sistemin shëndetësor do të jetë po 10%, nga e cila do të përfitojnë 18 mijë nëpunës.

Me 10% të pagës, do të rriten edhe pagat për të gjitha gradat diplomatike. Ndërsa rritja e pagës për të punësuarit e administratës vendore do të jetë me 7%.

Rritja e pagave dhe pensioneve vjen si rezultat i rritjes ekonomike por edhe si shprehje e mbështetjes dhe mirënjohjes tonë si qeveri, për kontributin që kanë dhënë këto kategori, tha ministri Ahmetaj gjatë konferencës.

Me realizimin e Reformës në Drejtësi nxitja ekonomike do të jetë akoma më të madhe, ka shtuar ai.
Në fund të fjalës Ministri dha urimin e tij për gratë dhe mësueset, duke thënë se kjo rritje vjen si një dhuratë këtë 7-8 mars./CityNews

Lajmet e fundit nga