LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The Guardian: TikTok lejon fëmijët nën 13 vjeç të mbajnë llogari

20 Dhjetor 2023, 17:47, Tech CNA

The Guardian: TikTok lejon fëmijët nën 13 vjeç të

The Guardian i ka kushtuar një artikull rrjetit social TikTok.

Në artikull thuhet se TikTok përballet me pyetje mbi masat mbrojtëse për përdoruesit e fëmijëve pasi një hetim i The Guardian zbuloi se përdoruesve u ishte thënë se lejonte fëmijët nën 13 vjeç të qëndronin në platformë nëse pretendonin se prindërit e tyre po mbikëqyrnin llogaritë e tyre.

Në një shembull të parë nga The Guardian, një përdorues që deklaroi se ishte 12 vjeç në biografinë e llogarisë së tij, nën moshën minimale të TikTok prej 13 vjeç, u lejua të qëndronte në platformë sepse profili i tij i përdoruesit thoshte se llogaria menaxhohej nga prindërit e tyre.

Komunikimi i brendshëm i dërguar në vjeshtë përfshinte një analzë cilësore.

Këshilla nga analisti i cilësisë së TikTok ishte se nëse biografia e llogarisë thoshte se menaxhohej nga prindërit, atëherë përdoruesit mund të lejonin që llogaria të qëndronte në platformë.

Gjithashtu është pretenduar se përdoruesve u është thënë në takime se nëse një prind është në sfond të një videoje në dukje të mitur, ose nëse biografia thotë se një llogari menaxhohet nga një prind, ato llogari mund të qëndrojnë në platformë.

TikTok deklaron në faqen e tij të internetit se është "thellësisht i përkushtuar për të siguruar që TikTok të jetë një përvojë e sigurt dhe pozitive për njerëzit nën moshën 18 vjeç"./ CNA

Lajmet e fundit nga