LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shqipëria e viteve ‘30-’40, me transport ajror më të zhvilluar se ai rrugor/ Njihuni me 34 destinacionet dhe sa kushtonte bileta  

9 Gusht 2022, 08:35, Kuriozitete CNA

Shqipëria e viteve ‘30-’40, me transport ajror më të

Ishte koha kur Shqipëria kishte më të zhvilluar transportin ajror të brendshëm sesa format e tjera të transportit.

Në vitet '30-'40 transporti ajror i brendshëm mori një hov të madh, lidhur kjo me faktin se u ndërtuan aerodrome thuajse në të gjitha qytetet kryesore.

Në kushtet e mangësive e vështirësive që paraqiteshin për transportin rrugor, tregtarët do të përdornin masivisht linjat ajrore të brendshme për të blerë e transportuar mallrat.

Linjat ajrore do të menaxhoheshin në këtë periudhë nga shoqëria italiane “Ala Littoria”, sikurse dëshmon dokumenti që AQSH publikon sot. 

Thuajse çdo ditë zhvilloheshin fluturime nga Tirana në qytete të tjera të vendit, ashtu sikurse edhe në qytetet e vendeve perëndimore. Interesant është fakti se fluturimet drejt qyteteve jashtë vendit nuk bëheshin vetëm nga Tirana, por edhe nga qytete të vogla si Devolli, Peshkopia, Vlora apo Shkodra.

Një tjetër dokument që është publikuar nga AQSH, dhe që do ta gjeni më poshtë, na njeh me tarifat dhe linjat e fluturimeve ajrore të kohës.

Fluturimet ajrore dhe tarifat

Gjirokastër-Romë 100 franga ari

Gjirokastër-Tiranë 28 franga ari

Gjirokastër-Vlorë 11 franga ari

Korçë-Romë 93 franga ari

Korçë-Tiranë 20 franga ari

Devoll-Romë 84 franga ari

Devoll-Tiranë 11 franga ari

Kukës-Tiranë 25 franga ari

Kukës-Shkodër-Tiranë 31 franga ari

Peshkopi-Romë 88 franga ari

Peshkopi-Tiranë 16 franga ari

Romë-Tiranë 500 lira italiane

Selanik-Tiranë 14 dollarë

Shkodër-Brindisi 44 franga ari

Shkodër-Kukës 20 franga ari

Shkodër-Romë 84 franga ari

Shkodër-Tiranë 11 franga ari

Shkodër-Kukës-Tiranë 25 franga ari

Sofje-Tiranë 28.5 dollarë

Tiranë-Gjirokastër 28 franga ari

Tiranë-Brindisi 35 franga ari

Tiranë-Korçë 20 franga ari

Tiranë-Devoll 11 franga ari

Tiranë-Kukës 25 franga ari

Tiranë-Kukës-Shkodër 31 franga ari

Tiranë-Peshkopi 16 franga ari

Tiranë-Romë 75 franga ari

Tiranë-Selanik 39 franga ari

Tiranë-Sofje 83 franga ari

Tiranë-Vlorë 17 franga ari

Vlorë-Gjirokastër 11 frangaari

Vlorë-Romë 90 franga ari

Vlorë-Tiranë 17 franga ari

Tiranë-Vlorë-Gjirokastër dhe Tiranë-Vlorë./CNA.al

Shqipëria e viteve ‘30-’40, me transport ajror më të

Shqipëria e viteve ‘30-’40, me transport ajror më të

Lajmet e fundit nga