LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në 2021-shin/ Ushqimet, në vendin e dytë

10 Qershor 2022, 09:02, Ekonomi CNA
Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në
Foto ilustruese

Indeksi i Çmimeve të Konsumit në muajin maj 2022, arriti 109,2 kundrejt muajit dhjetor 2020.

Ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin maj 2022 është 6,7 %, një vit më parë ky ndryshim ishte 1,8 %.

Ndryshimi mujor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin maj 2022, krahasuar me prill 2022 është -0,5 %.

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në

Ndikimi i grupeve kryesore në ndryshimin vjetor të indeksit të çmimeve të konsumit

Rritja vjetore e çmimeve në muajin maj është ndikuar kryesisht nga grupi “Ushqime dhe pije joalkoolike” me +4,01 pikë përqindje, pasuar nga grupi “Transporti” me +1,21 pikë përqindje.

Çmimet e grupit “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me +0,53 pikë përqindje. Çmimet e grupeve “Pije alkoolike dhe duhan” dhe “Mobilje, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje e shtëpisë” me +0,24 pikë përqindje secili.

Çmimet e grupit “Hotele, kafene dhe restorante” kanë kontribuar me +0,23 pikë përqindje.

Çmimet e grupeve “Veshje dhe këpucë” dhe “Argëtim dhe kulturë” me 0,05 % secili.

Çmimet e grupit “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me +0,04 pikë përqindje.

Çmimet e grupit “Komunikimi” me +0,03 pikë përqindje. Çmimet e grupit “Shërbimi arsimor” me +0,02 pikë përqindje.

Çmimet e grupit “Shëndeti” me +0,01 pikë përqindje.

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në

Ndryshimet vjetore të grupeve kryesore

Krahasuar me muajin maj 2021, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “Transporti” me 21,7 %, pasuar nga grupet “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 11,4 %, “Hotele, kafene dhe restorante” me 5,3 %, “Pije alkoolike dhe duhan” me 5,0 %, “Mobilje, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje e shtëpisë” me 3,2 %, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 2,7 %, “Veshje dhe këpucë” me 1,3 %, “Argëtim dhe kulturë” me 1,2 %, “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me 0,9 %, “Komunikimi” me 0,8 %, “Shërbimi arsimor” me 0,6 % dhe “Shëndeti” me 0,2 %. Brenda grupit të ushqimeve çmimet e nëngrupit “vajra dhe yndyrna” u rritën me me 29,1 %, pasuar nga nëngrupet “bukë dhe drithëra” me 18,6 %, “qumësht, djathë dhe vezë” me 18,4 %, “sheqer, reçel, mjaltë, çokollata dhe ëmbëlsira” me 15,0 %, “zarzavate përfshirë patatet” me 13,0 %, “mish” me 7,8 %, “peshk” 7,2 %, etj.

Ndryshimet mujore të grupeve kryesore

Krahasuar me muajin prill 2022, çmimet e grupit “Argëtim dhe kulturë” u ulën me 3,1 %, pasuar nga grupi “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 1,6 %. Ndërsa, grupet “Pije alkoolike dhe duhan”, “Mobilje, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje e shtëpisë”, “Transporti”, “Hotele, kafene dhe restorante” u rritën me 0,5 % secili, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 0,4 % dhe “Veshje dhe këpucë” me 0,1 %./CNA.al

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në

Çmimet e transportit u rritën me 21% më shumë se në

 

Lajmet e fundit nga