LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin xhepat e qytetarëve

23 Qershor 2022, 08:57, Ekonomi CNA
“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin
Foto ilustruese

Ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin maj 2022 është 6,0%.

Rritja më e madhe e çmimeve prej 13,3% vërehet në grupin “Transporti”, pasuar nga grupet “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 9,6%, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 4,8%, “Pije alkoolike dhe duhan” me 4,3%, “Hotele, kafene dhe restorante” me 3,5%, “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” me 3,4%, “Veshje dhe këpucë” me 2,1%, “Argëtim dhe kulturë” me 1,2%, “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me 1,0%, “Shërbimi arsimor” me 0,9% dhe “Komunikimi” me 0,8%.

Në muajin maj 2022, ndryshimi mujor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit është -0,8%.

Ky ndryshim është ndikuar kryesisht nga ulja e çmimeve të grupit “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 2,4%, pasuar nga grupi “Argëtim dhe kulturë” me 2,3%. Nga ana tjetër, çmimet e grupit “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” u rritën me 0,9%, pasuar nga “Hotele, kafene dhe restorante” me 0,4%, “Pije alkoolike dhe duhan” me 0,3%, “Veshje dhe këpucë” dhe “Transporti” me 0,2% secili dhe “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 0,1%./CNA.al

“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin

“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin

“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin

“Çmenden” çmimet/ Transporti dhe ushqimet boshatisin

Lajmet e fundit nga