LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Presidenti Begaj dekreton lirimin e 8 ambasadorëve/ Emëron 7 të tjerë

14 Shtator 2023, 12:32, Aktualitet CNA

Presidenti Begaj dekreton lirimin e 8 ambasadorëve/ Emëron 7 të

Presidenti i Republikës, Bajram Begaj, dekretoi lirimin e 8 ambasadorëve dhe emërimin e 7 ambasadorëve këtë të enjte 14 shkurt.

Përkatësisht emrat e ambasadorëve janë si më poshtë:

Lirohet  Qemal Minxhozi nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Kosovës, rezident.

Lirohet Saimir Bala nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Shtetin e Kuvajtit, rezident, si dhe nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në  Republikën e Irakut, jorezident.

Lirohet Ilirian Kuka nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Çekisë, rezident.

Lirohet Ilir Tepelena nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Rumanisë, rezident.

Lirohet Pëllumb Qazimi nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Sllovenisë, rezident.

Lirohet Enkeleda Mërkuri nga detyra e Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Sllovakisë, rezidente.

Lirohet Elida Petoshati nga detyra e Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës, rezidente.

Lirohet Shpresa Kureta nga detyra e Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Polonisë, rezidente, si dhe nga detyra e Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Estonisë, Republikën e Letonisë,  Republikën e Lituanisë dhe në Republikën e Ukrainës, jorezidente.

Emërohet Petrit Malaj, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në  Republikën e Kosovës, rezident.

Emërohet Ilir Hysa, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Shtetin e Kuvajtit, rezident, dhe Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në  Republikën e Irakut, jorezident.

Emërohet Ilir Tepelena, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Çekisë, rezident.

Emërohet  Enkeleda Mërkuri, Ambasadore e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Republikën e Rumanisë, rezidente.

Emërohet Oljan Kanushi, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Sllovenisë, rezident.

Emërohet Mimoza Halimi, Ambasadore e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Republikën e Polonisë, rezidente, dhe Ambasadore e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Republikën e Estonisë,  Republikën e Letonisë, Republikën e Lituanisë dhe në Republikën e Ukrainës, jorezidente.

Emërohet Sokol Dedja, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës, rezident./ CNA

 

Lajmet e fundit nga