LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro detyrime të papaguara ndaj Tatimeve

3 Mars 2023, 09:34, Aktualitet CNA

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro

Irfan Hysenbelliu është zotërues 100% i kuotave të shoqërisë "Albecorp" sh.p.k.

Kjo shoqëri e themeluar që në vitin 1995, ka si objekt të aktivitetit,eksport-import të mallrave të ndryshme industriale, bujqësore, ushqimore, mjekësore, etj., shitjen e tyre me shumicë e pakicë apo tregtim të drithërave, perimeve dhe frutave, si dhe të gjitha llojeve të tjera të produkteve ushqimore dhe përpunimit të tyre si dhe tregtimin e pijeve alkoolike, freskuese të ujit, duhanit, e cigareve dhe punimin e përpunimin e tyre e deri te prodhimi dhe përpunimi i lëkurës tekstile e konfeksione.

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro

"Albecorp", sipas të dhënave zyrtare të bërë publike nga Tatimet, është drejt falimentimit, për shkak të borxheve që Hysenbelliu ka në shtet.

Sipas Tatimeve, nëpërmjet mosdeklarimit të të ardhurave përllogaritet që Irfan Hysenbelliu me këtë kompani, t’i ketë shkaktuar shtetit një dëm potencial prej 108 milionë lekësh tatime të shmangura.

Vlera aktuale e përllogaritur që Shoqëria i detyrohet shtetit është 266 milionë lekë, ose 2.5 milionë euro detyrime.

Bëhet fjalë për shmangie nga detyrimet tatimore përgjatë vitet 2016 – 2017.

Në vend që të paguajë milionat euro borxh, Hysenbelliu ka zgjedhur të manovrojë, siç deklarojnë Tatimet, në njoftimin e tyre për media.

Manovrat e Hysenbelliut me miliona euro borxh

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro

Sipas Tatimeve, në llogarinë e shoqërisë "Albecorp" sh.p.k. në një nga bankat në vend në periudhën mars 2016 - maj 2017 është kredituar shuma 605,991,973 lekë, si pagesë për ekzekutimin e Vendimit të Gjykatës Nr.3535, datë 17.03.2014 dhe vendimit Nr.2147 datë 03.11.2015.

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro

Këto fonde më pas u janë shpërndarë disa shoqërive të tjera, sërish në pronësi të shtetasit Irfan Hysenbelliu, por nuk është paguar borxhi për kompaninë "Albecorp".

Administrata Tatimore është njoftuar për këtë lëvizje të Hysenbelliut nga Drejtoria e Parandalimit të Pastrimit të Parave përmes shkresës Nr.3723/45 dt.06.02.2023 për një transaksion të kryer nga kjo shoqëri.

Më pas Tatimet kanë nisur verifikimet përkatëse, ku duke konstatuar se nuk janë deklaruar të ardhurat për vitet 2016-2017, ndërkohë që nga verifikimi i kryer në QKB rezulton se statusi i shoqërisë është "Pezulluar" në datën 23.05.2017.

Irfan Hysenbelliu del zbuluar/ Manovra që i zbuloi 2.5 milionë euro

Për këtë borxh në fillim të këtij muaji është informuar me anë të një kërkese edhe kompania në fjalë, por edhe vetë, zoti Hysenbelliu, I cili në vend të një përgjigjeje ka nisur sulmet ndaj institucioneve të tatimeve.

Duke përdorur mediat e tij, pothuajse në baza ditore, po sulmon dhe shantazhon institucionin dhe drejtuesit e tatimeve, ndërkohë borxhi, prej 2.5 milionë eurosh mbetet aty, i papaguar./CNA.al

Lajmet e fundit nga