LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Arrestohet pedagogu, i dyshuar për korrupsion

2 Dhjetor 2021, 10:05, Kronika CNA
Arrestohet pedagogu, i dyshuar për korrupsion

Sot, Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat ekzekutoi vendimin penal të Gjykatës së Posaçme së Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, në të cilin është vendosur masa e sigurimit personal ?Arrest me burg? për punonjësit e policisë:

Kryekomisar Qetsor Gurra, me detyrë Lektor në Fakultetin e Hetimit pranë Akademisë së Sigurisë;

Inspektor D.L., me detyrë trupë shërbimi në Njësinë e Autostradave në Drejtorinë e Qarkullimit

Rrugor, kandidat në procesin e konkurimit për gradën “Nënkomisar”.

Vendimi i GJPKKO për masën e sigurimit ndaj këtyre punonjësve të policisë u mor pas hetimeve disa mujore të kryera nga Drejtoria e Hetimit të SHÇBA nën drejtimin e Prokurorisë së Posaçme, në funksion të procedimit penal Nr. 382/2021 për veprat penale të ?Ushtrimit të ndikimit të paligjshëm nga persona që ushtrojnë funksione publike? dhe ?Falsifikimit të dokumentave?, parashikuar përkatësisht nga nenet 245/1 dhe 186/1 i Kodit Penal.

Hetimet

Gjatë hetimeve të kryera në përdorim të metodave speciale, u bë e mundur të dokumentohej me prova ligjore veprimtaria e kundraligjshme e punonjësve të policisë, e cila konsistonte në dhënien e premtimeve dhe kryerjen e veprimeve konkrete për të favorizuar në mënyrë të padrejtë kandidatët që konkuronin në testimin për gradën “Nënkomisar” në Akademinë e Sigurisë për vitin 2021.

Subjektet e këtij procedimi penal, në procesin e konkurimit kanë depozituar dhe përdorur dokumente të fallsifikuara me qëllim përfitimin e padrejtë të pikëve në kualifikimin përfundimtar të konkurentëve.

Në funksion të hetimeve të kryera dhe të ekzekutimit të vendimeve penale të GJPKKO, u kryen kontrolle banesash, zyrash nga të cilat u sekuestruan prova materiale që dokumentojnë veprimtarinë e kundraligjshme te subjekteve../CNA.al

Lajmet e fundit nga