LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kuvendi miraton projektligjin për eurobondin

28 Tetor 2021, 18:06, Politikë CNA
Kuvendi miraton projektligjin për eurobondin

Kuvendi miratoi sot të gjitha projekt ligjet në një seancë që zgjati rreth 10 orë.

Një nga projekt ligjet e miratuara është ?Për eurobondin, që do të emëtohet nga ministri i Financave dhe Ekonomisë, miratimin e përjashtimeve nga tatimet e taksat dhe të parashikimeve për heqjen dore nga imuniteti, në marrëveshjet që do të lidhen nga ministri i Financave dhe Ekonomisë?. Ky projekt-ligj , u miratua me 78 vota pro, 4 kundër dhe 33 abstenim.

Projektligj ?Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2020? miratohet me 76 vota pro dhe 41 kundër.

Projektligj ?Për ratifikimin e marrëveshjes së garancisë, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), për marrëveshjen e huas, ndërmjet Operatorit të Shpëmdarjes së Energjisë Elektrike, sh.a. (OSHEE), dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, për projektin e OSHEE-se për reagimin ndaj krizes së pandemisë Covid-19? miratohet me 78 vota pro, 3 kundër dhe 36 abstenim

Projektvendim ?Për ngritjen e komisionit hetimor të Kuvendit për të kontrolluar ligjshmerinë e veprimeve administrative dhe procedurës së ndjekur nga ana e organeve ekzekutive në procedurat për ndërtimin dhe administrimin e impianteve të trajtimit të mbetjeve urbane në Tiranë, Elbasan dhe Fier? miratohet me 117 vota kundër asnjë, abstenim 1.

Lajmet e fundit nga