LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Lindja e fëmijëve mund t’u zgjasë jetën

18 Mars 2017, 14:51, Lifestyle CNA

Me kalimin e kohës dhe rritjes së moshës, rreziqet e vdekjes shtohen me nje përqindje më te madhe te femrat. Edhe pse të qenurit prind ka vështirësitë e veta, sërish ai është çelësi për një jetë më të gjatë, sidomos në moshë më të madhe kur fillojnë edhe problemet me shëndetin.

Sipas një studimi është vërtetuar se rreziku për vdekje është më i ulët për ata që kanë një fëmijë, sesa për ata që nuk kanë asnjë fëmijë.

?Ne filluam vëzhgimin nga mosha 60 vjeç dhe studiuam deri ne moshën 100 vjeç?, thotë Karin Modig nga Instituti Suedez Karolinka.

Në moshën 60 vjeçare, diferenca për rrezik vdekjeje gjatë një viti ishte 0.06% për meshkujt dhe 0.16% për femrat. /CityNews 

Lajmet e fundit nga