LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çfare perfaqeson ylli me 5-cepa, ose pentagrami?

18 Mars 2017, 22:52, Kuriozitete CNA

Misteret dhe misticizmi i yllit!

Ylli konsiderohet si nje nder simbolet kryesore te botes se magjise se lashte, kur behet fjale per te debuar energjite negative. Per te debuar ate qe ne mesjete dhe ne ditet e sotme ishte fuqia sataniste, jo me kot ai perben dhe nje nder oguret me te rendesishem te magjistareve. Ylli me 5-cepa perfaqeson pese komponentet kryesore te njeriut, dhe ai cilesohet si ?vula e njeriut?. Keto pese komponente, nuk jane veçse shqisat tona:

1.Shikimi

2.Degjimi

3.Nuhatja

4.Te Prekurit

5.Shija

Po, ashtu siç mendohet e besohet nga eterit e lashtesise, keta komponente mbartin edhe 5 antikomponentet perkatese te njeriut, qe jane:

1. Shqisa e gjashte;

2. E mbinatyrshmja (dukuria e psikokinezes);

3. Shenjterimi (aftesia e njerezve per te bere mrekulli);

4. Rimisherimi (aftesia e njeriut te ringjalle  te vdekurit, kjo haset nga nje lloje race qe ne librin ?Sohar? emertohen me emrin ?Banoret e botes Thevel?;

5.Perjetesia (aftesia e njeriut te mposhte vdekjen. Kjo kategori qeniesh permenden ne librin ?Sohar? dhe emertohen ?banoret e botes arkva?.

Simboli i pentagramit jo vetem adhurohej edhe nga Pitagorasit, por ky simbol mbahej pareshtur dhe nga Enriku i 4-te i Frances, ku ne te shkruhej fjala ?SALUS? (Shendet).

Ylli vendoset me tre cepat nga lart posht, qe simbolizon mposhtien e se keqes nga e mira, ne te kundert vendosja e dy kraheve nga lart simbolizon fuqine e erresires, ose konsiderohet si ylli i satanait.

Te lashtet jo me kot u thurnin lavde si me poshte:

?O Adonai i plotfuqishem, El i plotfuqishmi, AGLA i bekuar, i drejti ALE dhe TAV, o fillimi dhe fundi!

Ti qe krijove gjithesine me dijen tende. Ti qe zgjodhe sherbetorin tend Abrahamin? ti qe iu shfaqe Moisiut? ti qe dhe ligjet ne malin e Sinait, ti qe i dhe sherbetorit tend Solomonit keto pentagrame, fuqizoi e bekoi me fuqine tuaj mbreselenese e bujare?!

Rreth pentagramit dhe yllit me 5-cepa, shkruhet gjeresisht ne librin e Solomonit ?Çelesi i Solomonit?.

Shume enigmatik dhe mister mbetet dhe numri ?5?, qe perfaqeson pentagramin!

Lajmet e fundit nga