LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Komisioni për Dezinformimin/ Zbardhet kërkesa e grupit të PS-së drejtuar Kuvendit

1 Prill 2024, 16:52, Politikë CNA

Komisioni për Dezinformimin/ Zbardhet kërkesa e grupit të

Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste i është drejtuar Kuvendit, për ngritjen e një Komisioni të Posaçëm për dezinformimin.

Në fokus të këtij komisioni të posaçëm parlamentar do të jetë koordinimi dhe mbikëqyrja e të gjitha përpjekjeve institucionale për të luftuar dezinformimin dhe format e tjera të ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike në Shqipëri.

Sipas kërkesës së PS-së, Komisioni i Posaçëm nëpërmjet një qasje gjithëpërfshirëse dhe afatgjatë, duhet të nxisë identifikimin e ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike përmes një seri formash, duke përfshirë, fushatat e dezinformimit nëpërmjet mediave tradicionale dhe atyre sociale për formësimin e opinionit publik, mbështetjen financiare të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë si dhe ndikimin keqdashës ekonomik të aktorëve publike dhe minimin e veprimtarisë së shoqërisë civile.

Partia Socialiste thotë se Komisioni i Posaçëm do të kryejë një analizë të plotë të të gjithë faktorëve dhe fenomeneve, për të vlerësuar nëse janë respektuar detyrimet ligjore në fuqi.

"Komisioni i Posaçëm duhet të kryejë një analizë të plotë të të gjithë faktorëve dhe fenomeneve për të vlerësuar nëse janë respektuar detyrimet ligjore në fuqi, në lidhje me transparencën në proceset demokratike, veçanërisht transparencën e financimeve në fushata zgjedhore, si dhe transparencën e financimit të të gjithë aktorëve dhe platformave që ofrojnë shërbime në sektorin e informimit publik apo veprimtari të tjera të ngjashme me to."- thuhet në kërkesën e PS-së.

Lajmet e fundit nga