LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rama-Kurti, marrëdhëniet jo të mira/ Çfarë mendojnë qytetarët në Shqipëri dhe Kosovë

29 Mars 2024, 22:38, Politikë CNA

Rama-Kurti, marrëdhëniet jo të mira/ Çfarë

Për marrëdhëniet e dy kryeministrave shqiptarë, qytetarët e të dy vendeve kanë dhënë mendimin e tyre për Barometrin e Euronews Albania.

Shumica e qytetarëve (29.9% e shqiptarëve të Shqipërisë) e shohin marrëdhënien e dy kryeministrave si jo të mirë dhe edhe më shumë, (32.4% ) e shqiptarëve të Kosovës e vlerësojnë si të tillë.

27.9% e shqiptarëve të Shqipërisë mendojnë që marrëdhëniet e dy liderëve janë të mira, ndërkohë që 23.5% e shqiptarëve të Kosovës mendojnë se marrëdhënit e tyre s’janë të mira.

Rama-Kurti, marrëdhëniet jo të mira/ Çfarë

Një përqindje të konsiderueshme zënë ata shqiptarë që janë neutralë, kur pyeten për marrëdhënien Rama-Kurti. 31.4% e shqiptarëve të Shqipërisë dhe 41% e shqiptarëve të Kosovës nuk kanë shprehur opinion për marrëdhënien e tyre.

Ndërkohë që 10.7 % e shqiptarëve në Shqipëri nuk e dinë marrëdhënien Rama-Kurti dhe vetëm 3.1% e shqiptarëve të Kosovës kanë të njëjtën përgjigje./ Euronews Albania

Lajmet e fundit nga