LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Zgjedhja e tre anëtarëve të KLGJ/ Zbulohet data, kur do të zhvillohet mbledhja e përgjithshme e Gjyqtarëve

15 Shtator 2023, 11:37, Aktualitet CNA
Zgjedhja e tre anëtarëve të KLGJ/ Zbulohet data, kur do të
Foto ilustruese

Zëvendëskryetari i Gjykatës së Lartë, Sokol Sadushi, ka thirrur Mbledhjen e Përgjithshme të Gjyqtarëve.

Bëhet me dije se në këtë mbledhje do të diskutohet zgjedhja e tre anëtarëve të Këshillit të Lartë Gjyqësor për pozicionin vakant të dy gjyqtarëve nga gjykatat e shkallës së parë dhe 1 gjyqtari nga Gjykata e Apelit.

Mbledhja do të zhvillohet të hënën, në datë 9 tetor 2023 ora 10:00.

Zgjedhja e tre anëtarëve të KLGJ/ Zbulohet data, kur do të

Gjykata e Lartë shpalli zyrtarisht kandidaturat për zgjedhjen e 2 (dy) gjyqtarëve nga radhët e gjyqtarëve të gjykatës së shkallës së parë dhe 1 (një) gjyqtari nga radhët e gjyqtarëve të gjykatave të apelit, si më poshtë:

– Emona Muçi – Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë

– Irida Kacerja – Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë

– Alma Kodraliu – Gjykata e Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë

– Gentiana Muçaj – Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë

– Markelian Koça – Gjykata e Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Durrës

Në bazë të parashikimeve ligjore, Këshilli i Lartë Gjyqësor është organ kolegjial i përbërë nga 11 (njëmbëdhjetë) anëtarë, të cilët shërbejnë në detyrë me kohë të plotë. Prej këtyre, 6 (gjashtë) anëtarë të Këshillit janë gjyqtarë nga të gjitha nivelet e pushtetit gjyqësor, nga të cilët; 1 anëtar nga Gjykata e Lartë, 2 anëtarë nga Gjykata e Apelit; dhe 3 anëtarë nga Gjykatat e Shkallës së Parë./ CNA

 

Lajmet e fundit nga