LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Drejtoresha e INSTAT: Kemi trajnuar 7500 persona për Censin, ja kur do të nxjerrim rezultatet

13 Shtator 2023, 12:21, Aktualitet CNA

Drejtoresha e INSTAT: Kemi trajnuar 7500 persona për Censin, ja kur do

Në konferencën për nisjen e Censit të Popullsisë dhe banesave, drejtoresha e INSTAT, Elsa Dhuli tha se ky proces do të nisë më 18 shtator dhe do të përfundojë më 30 qershor të 2024. 

Dhuli theksoi se do të grumbullohen të dhëna për numrin e saktë të popullsisë në Shqipëri, numrin e banesave, të dhëna për punësimin, strehimin. 

"Pjesë e skuadrës sonë janë 7500 persona, 5240 mijë anketues që do të trokasin derë më derë, do të montirohet procesi i tyre, jo vetëm në terren, por edhe nga ana teknologjike. Nuk dilet në terren pa një trajnim të mirëfilltë, për 6 javë kemi trajnuar 7500 persona që të dinë të përdorin tabletin, të dinë si të komunikojnë, të dinë përmbajtjen e pyetësorit. Do të pyesim për ndërtesën, njësitë ekonomike, për individin, vizitorët dhe të larguarit. Grumbullimi do kryhet me pajisje elektronike, por siguria që ofron INSTAT është se të dhënat individuale do të mbrohen sipas legjislacionit dhe patjetër në fund do të shpërndahen në mënyrë të agreguar, u shpreh Dhuli.

 

 

Lajmet e fundit nga