LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Live Text”/ Veçoria e re e iPhone në iOS 15 që ju lejon të kopjoni tekstin nga fotot

15 Mars 2022, 16:11, Tech CNA
“Live Text”/ Veçoria e re e iPhone në iOS 15 që ju

Është tepër e bezdisshme kur doni të kopjoni tekstin nga një pamje e ekranit, por duhet t’i shkruani manualisht të gjitha vetë.

Për këtë mund të përdorni  ?Live Text, një veçori e re e iOS 15 ju lejon të kopjoni çdo tekst nga fotografitë që bëni ose keni ruajtur në telefonin tuaj. Dhe pasi të keni tërhequr tekstin, mund ta ngjisni në çdo fushë teksti. Është i shkëlqyeshëm për të shkëmbyer shpejt adresat, numrat e telefonit dhe çdo gjë tjetër që nuk dëshironi të shkruani manualisht.

Teksti i drejtpërdrejtë funksionon me tekst të shtypur dhe të shkruar me dorë dhe vjen e disponueshme në disa gjuhë të huaja. Është i disponueshëm në çdo iPhone (ose iPad) të lëshuar në 2018 ose më vonë.

Këtu keni tre mënyra se si mund ta përdorni atë.

Si të përdorni Live Text në aplikacionin Photos

Së pari, mund të përdorni Live Text në çdo foto që keni ruajtur në aplikacionin Photos. Kjo përfshin pamjet e ekranit, fotot e ruajtura dhe fotografitë që keni bërë vetë.

Nëse e kopjoni tekstin, mund ta ngjisni në çdo fushë teksti në pajisjen tuaj.

Ju gjithashtu mund ta bëni këtë në mënyrë origjinale me fotot që shfaqen në faqet e internetit në Safari. Thjesht prekni dhe mbani gishtin mbi një foto me tekst në të për të zgjedhur atë tekst.

Si të përdorni Live Text për të skanuar në çdo aplikacion

Nëse dëshironi të skanoni shpejt tekstin që keni gjetur në jetën reale, mund të përdorni Live Text për të skanuar drejtpërdrejt në çdo kuti teksti.

Në varësi të mënyrës se si është formatuar teksti që po përpiqeni të skanoni, mund t’ju duhet ta provoni këtë disa herë, shkruan Insider.

Si të përdorni Live Text ndërsa bëni një fotografi

Kjo veçori ju lejon të kapni tekstin vetëm duke e drejtuar kamerën drejt tij. Mund të mos jetë i disponueshëm në disa modele të vjetra iPhone.

Lajmet e fundit nga