LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Platforma e mediave sociale Reddit do të bllokojë të gjitha lidhjet që vijnë domeinët rus

7 Mars 2022, 11:02, Tech CNA
Platforma e mediave sociale Reddit do të bllokojë të gjitha

Platforma e mediave sociale ?Reddit ka bllokuar të gjitha lidhjet që vijnë nga emrat e domeneve rusë, duke përfshirë faqet e lajmeve të sponsorizuara nga shteti RT dhe Sputnik.

Disa komunitete në Reddit kanë bllokuar tashmë lidhjet nga media shtetërore ruse dhe degët e tyre në gjuhë të huaja, por politika e re zbatohet në të gjithë faqen.

Ne i kemi bërë kufizime të tilla universale në të gjithë faqen në të gjitha gjeografitë,” tha Reddit në një postim në blog . “Për më tepër, ne do të vazhdojmë të mos pranojmë reklama që synojnë Rusinë ose vijnë nga ndonjë ent, qeveri apo privat me bazë në Rusi.” Një administrator në Reddit konfirmoi se të gjithë emrat e domeneve që mbaronin me .ru ishin bllokuar gjithashtu dhe nëse shtoheshin do të hiqen nga Reddit automatikisht.

Ai ndjek lëvizjet nga Facebook, Twitter dhe platforma të tjera të mediave sociale për të bllokuar Rusia Today, Sputnik dhe burime të tjera zyrtare të lajmeve ruse. Të qenit i bllokuar nga Reddit është një nga format më me ndikim të ‘deplatformimit’ për burimet zyrtare të lajmeve, sipas ekspertëve.

Platforma të tjera, duke përfshirë Apple, Google, Microsoft dhe Meta, kanë pezulluar reklamat, kanë hequr përmbajtjen dhe kanë kufizuar aftësinë për të gjetur përmbajtje nga shërbimet me bazë në Rusi, apo edhe kanë bllokuar përmbajtje brenda rajoneve të caktuara. Asnjë nuk është bllokuar globalisht.

Reddit ka refuzuar gjithashtu reklamat që synojnë Rusinë ose vijnë nga ndonjë biznes, qeveri ose njësi private me bazë në Rusi.

Moderatorët e disa subreddit, siç njihen komunitetet, tashmë kanë bllokuar manualisht lidhjet, por tani lidhjet janë bllokuar automatikisht. Ajo shkon përtej kësaj, pasi moderatorët nuk do të kenë as aftësinë për të miratuar manualisht një lidhje nga një burim rus.

Reddit tha gjithashtu se po kalonte kohë për të ndihmuar dhe strehuar stafin në Ukrainë.

?Konflikti në Ukrainë ka qenë tronditës dhe shqetësues. Duke pranuar se kjo është para së gjithash një tragjedi njerëzore, ne kemi punuar për të siguruar që ata në komunitetin tonë dhe kolegët që janë prekur nga këto ngjarje të kenë mbështetjen që u nevojitet gjatë kësaj kohe të vështirë?, shkroi Reddit në një postim në blog.

Platforma thotë se po vendos gjithashtu procese për t’u marrë me çështjet e vazhdueshme me moderimin e pushtimit rus të Ukrainës./CNA.al

Lajmet e fundit nga