LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nga anglishtja në klasë të parë tek programet e arteve/ Kushi publikon udhëzimin për vitin e ri shkollor parauniversitar

17 Gusht 2021, 10:46, Politikë CNA
Nga anglishtja në klasë të parë tek programet e arteve/

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi ka publikuar ?Udhëzimin për vitin e ri shkollor 2021-2022 në sistemin parauniversitar?.

Ky udhëzim orienton dhe ndihmon institucionet arsimore në zbatimin sa më efikas të politikave arsimore dhe krijimin e një mjedisi sa më miqësor dhe gjithëpërfshirës për të gjithë nxënësit.

Ky dokument prej 18 faqesh vë theksin tek nevoja e përsëritjes së temave mësimore të vitit të kaluar, zbatimin me përpikmëri të planeve mësimore për çdo nivel arsimor, zbatimin e politikave dhe strategjive ndërsektoriale, marrëveshjeve, nismave, programeve e projekteve në funksion të rritjes së cilësisë në sistemin arsimor parauniversitar.

Gjithashtu, në këtë udhëzim është përfshirë edhe futja për herë të parë e gjuhës angleze në klasat e para dhe trajnimin e mësuesve përkatës, regjistrimi me përparësi i fëmijëve me nevoja të veçanta, konsolidimi i shkollave si qendra komunitare, reduktimi i braktisjes shkollore, zbatimi i planeve për parandalimin e bulizmit dhe ekstremizmit, si dhe zbatimin e programit të ri të arteve, zejeve dhe sporteve.

Dokumenti është bashkëfirmosur edhe nga Ministrja Anila Denaj sepse përmban edhe udhëzime të posaçme për institucionet e arsimit profesional./ CNA.al

Lajmet e fundit nga