Gjyqtarja e Apelit në “sitën” e Vettingut/ KPK jep vendimin

17 Qershor 2020, 07:14, Vetingu CNA
Gjyqtarja e Apelit në “sitën” e Vettingut/ KPK jep

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit ka konfirmuar në detyrë gjyqtaren e Apelit në Tiranë, Edlira Petri.

Gjyqtarja e Apelit të Tiranës, Edlira Petri u përball të enjten më 11 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.
Hetimi administrativ për gjyqtaren Petri është përfunduar në të tri kriteret: deklarimit të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Gjetjet e KPK-së gjatë seancës dëgjimore u fokusuan tek pasuritë e bashkëshortit të Petrit, Sokol Sadushi, i zgjedhur së fundmi anëtar i Gjykatës së Lartë.

Komisioni nuk identifikoi probleme në pasuritë e zotëruara 100% nga gjyqtarja Petri, konkretisht për një autoveturë tip Benz të blerë në vitin 2009 në vlerën 600 mijë lekë, depozitat bankare dhe llogaritë rrjedhëse në emër të saj. Relatorja

Sanxhaktari tha gjithashtu se subjekti ka pasur burime të mjaftueshme për shkollimin e vajzës së saj në një institucion arsimor jo-publik./CNA.al

Lajmet e fundit nga