Thirrja ultimative nga BE/Veproni me përgjegjësi, liderët të gjejnë zgjidhje për krizën!

12 Prill 2017, 18:03, Aktualitet CNA

Një dekalratë e fortë ka ardhur nga zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian për situatën politike të krijuar në Shqipëri.

Dy përfaqësuesit e lartë të BE, Johanes Hahn dhe Federica Mogherini, kanë lëshuar një deklaratë të përbashkët për krizën politike dhe bojkotin e PD. Ata kanë thënë njëzëri se debate politik nuk duhet të bëhet jashtë, por brenda parlamentit, sipas praktikës demokratike.

Ata iu bëjnë sërish thirrje të gjithë liderëve politikë në vend të veprojnë me përgjegjësi dhe t?i hapin rrugë një zgjidhjeje demokratike.

Deklarata:
?Na vjen keq bojkotin parlamentar në Shqipëri dhe që opozita nuk është regjistruar ende për të marrë pjesë në zgjedhje.
Debati politik nuk duhet të bëhet jashtë, por brenda parlamentit, sipas praktikës demokratike.
Qytetarët meritojnë udhëheqjen përgjegjës. Ne i bëjmë edhe një herë thirrje të gjithë liderëve politikë që të veprojnë me përgjegjësi, me respekt për institucionet, dhe të hapin rrugën për zgjedhje demokratike, në përputhje me standardet ndërkombëtare.
Më konkretisht, reforma shumë e nevojshme e drejtësisë në Shqipëri, është edhe një herë nën sulm.
Ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve për të përfunduar formimin e institucioneve të verifikimit.
Ata që sulmojnë reformën gjyqësore, në vend që të sigurojnë zbatimin e verifikimit, me monitorimin e ngushtë të Operacionit Monitorues Ndërkombëtar, dëmtojnë të ardhmen e Shqipërisë.
Ne presim që anëtarët e Parlamentit do të tregojnë përgjegjësi, zotësinë për të vepruar brenda kornizës demokratike legjitime institucionale, dhe se ata do të qëndrojnë nga ana e popullit të Shqipërisë, të cilët vazhdojnë të kërkojnë reformën në drejtësi, si një hap vendimtar vendimtar hap për vendin për të hyrë në Bashkimin Evropian?,- thuhet në deklaratë./CityNews

Lajmet e fundit nga