LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Gjyqtarët më të korruptuar se prokurorët/ Pesë vite Vetting boshatisin drejtësinë

2023-01-01 14:10:00, Vetingu CNA

Gjyqtarët më të korruptuar se prokurorët/ Pesë vite

Procesi i rivlerësimit për gjyqtarët dhe prokurorët po lë pas vitin e pestë. Gjysma e gjyqtarëve dhe prokurorëve janë nxjerrë jashtë sistemit.

Vetëm këtë vit nga data 8 shkurt 2018 deri në datën 30 nëntor 2022, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka dhënë 587 vendime.

235 vendime janë dhënë për konfirmimin në detyrë të 118 gjyqtarëve, 104 prokurorëve, 2 ish-inspektorëve në KLD, 1 inspektori në KLGJ dhe 10 ndihmësve/këshilltarë ligjorë.

214 vendime janë dhënë për shkarkimin nga detyra të 127 gjyqtarëve, 83 prokurorëve, 1 inspektori në ILD, 1 inspektori në KLGJ dhe 2 ndihmësve ligjorë.

88 vendime janë dhënë për ndërprerje të procesit për 55 gjyqtarë, 21 prokurorë, 2 ish-inspektorëve në KLD dhe 9 ndihmësve ligjorë + 1 ish-prokurori.

8 vendime janë marrë për pushimin e procesit për 3 gjyqtarë, 1 prokuror dhe 4 ndihmës ligjorë në Gjykatën e Lartë.

38 vendime janë marrë për përfundimin e procesit pa një vendim përfundimtar për 23 gjyqtarë, 13 prokurorë, 1 ish- kryeinspektor të KLD-së dhe 1 ish-inspektor të ILD-së.

Ndërsa 4 vendime janë marrë për pezullimin nga detyra të 3 prokurorëve dhe 1 ndihmëse ligjore.

Gjyqtarët dhe prokurorët në shkallën e dytë të Vettingut

38 subjekte kanë kaluar për rivlerësim në shkallën e dytë të Vettingut, në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Pas ankimimit të Komisionerit Publik, KPA ka hetuar subjektet që kanë kaluar shkallën e parë të Vettingut.

Gjithashtu në KPA janë shqyrtuar edhe ankesat e prokurorëve e gjyqtarëve ndaj KPK-së, ose shkallës së parë të Vetingut.

Më poshtë po sjellim emrat që kanë kaluar në duart e KPA-së.

Gjyqtarët më të korruptuar se prokurorët/ Pesë vite

Vendim Nr. 38/2022 (JR) datë 24.10.2022, subjekti i rivlerësimit, Fatmira Hajdaraj (Hajdari).

Vendim Nr. 37/2022 (JR) datë 11.10.2022, përfshirë mendimet paralele, subjekti i rivlerësimit, Bernina Kondi.

Vendim Nr. 36/2022 (JR) datë 30.09.2022, përfshirë mendimin paralel dhe mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Valdete Hoxha.

Vendim Nr. 35/2022 (JR) datë 22.09.2022, përfshirë mendimin paralel dhe mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Entela Shedula.

Vendim Nr. 34/2022 (JR) datë 21.09.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Ardit Mustafaj.

Vendim Nr. 33/2022 (JR) datë 29.07.2022, përfshirë mendimin paralel, subjekti i rivlerësimit, Adnand Xhelili.

Vendim Nr. 32/2022 (JR) datë 28.07.2022, subjekti i rivlerësimit, Arjan Balliu.

Vendim Nr. 31/2022 (JR) datë 27.07.2022, përfshirë mendimet paralele, subjekti i rivlerësimit, Gjon Kodra.

Vendim Nr. 30/2022 (JR) datë 25.07.2022, subjekti i rivlerësimit, Gjovalin Përnoca.

Vendim Nr. 29/2022 (JR) datë 21.07.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Etleva Deda.

Vendim Nr. 28/2022 (JR) datë 14.07.2022, përfshirë mendimin paralel dhe mendimet e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Ludovik Dodaj.

Vendim Nr. 27/2022 (JR) datë 06.07.2022, përfshirë mendimin paralel dhe mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Gerd Hoxha.

Vendim Nr. 26/2022 (JR) datë 06.07.2022, përfshirë mendimet e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Elbana Lluri.

Vendim Nr. 25/2022 (JR) datë 06.07.2022, subjekti i rivlerësimit, Spartak Çoçoli.

Vendim Nr. 24/2022 (JR) datë 04.07.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Natasha Prifti (Shallapi).

Vendim Nr. 23/2022 (JR) datë 28.06.2022, subjekti i rivlerësimit, Astrit Shema.

Vendim Nr. 22/2022 (JR) datë 22.06.2022, përfshirë mendimet paralele, subjekti i rivlerësimit, Rilinda Selimi.

Vendim Nr. 21/2022 (JR) datë 17.06.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Selami Zalli.

Vendim Nr. 20/2022 (JR) datë 14.06.2022, përfshirë mendimet paralele, subjekti i rivlerësimit, Irena Gjoka.

Vendim Nr. 19/2022 (JR) datë 10.06.2022, përfshirë mendimet e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Anila Guri.

Vendim Nr. 18/2022 (JR) datë 08.06.2022, përfshirë mendimin paralel, subjekti i rivlerësimit, Dritan Banushi.

Vendim Nr. 17/2022 (JR) datë 27.05.2022, përfshirë mendimin paralel, subjekti i rivlerësimit, Marinela Osmani (Nuni).

Vendim Nr. 16/2022 (JR) datë 26.05.2022, subjekti i rivlerësimit, Marjana Velçani.

Vendim Nr. 15/2022 (JR) datë 18.05.2022, subjekti i rivlerësimit, Nevrie Duka (Halo).

Vendim Nr. 14/2022 (JR) datë 16.05.2022, subjekti i rivlerësimit, Atalanta Zeqiraj.

Vendim Nr. 13/2022 (JR) datë 16.05.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Petrit Bica.

Vendim Nr. 12/2022 (JR) datë 29.04.2022, subjekti i rivlerësimit, Simon Pashuku.

Vendim Nr. 11/2022 (JR) datë 27.04.2022, subjekti i rivlerësimit, Elizabeta Imeraj.

Vendim Nr. 10/2022 (JR) datë 14.04.2022, përfshirë mendimet e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Fatri Islamaj.

Vendim Nr. 9/2022 (JR) datë 11.04.2022, subjekti i rivlerësimit, Marsela Balili.

Vendim Nr. 8/2022 (JR) datë 07.04.2022, subjekti i rivlerësimit, Edmond Hyka.

Vendim Nr. 7/2022 (JR) datë 29.03.2022, subjekti i rivlerësimit, Sulejman Kurti.

Vendim Nr. 6/2022 (JR) datë 17.03.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Hysen Keta.

Vendim Nr. 5/2022 (JR) datë 15.03.2022, subjekti i rivlerësimit, Dhurata Haveri.

Vendim Nr. 4/2022 (JR) datë 11.03.2022, subjekti i rivlerësimit, Skënder Damini.

Vendim Nr. 3/2022 (JR) datë 23.02.2022, subjekti i rivlerësimit, Brunilda Malo (Orhani).

Vendim Nr. 2/2022 (JR) datë 15.02.2022, përfshirë mendimet e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Anita Jella.

Vendim Nr. 1/2022 (JR) datë 27.01.2022, përfshirë mendimin e pakicës, subjekti i rivlerësimit, Astrit Kalaja./CNA.al

Lajmet e fundit nga