LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe produktet ushqimore

24 Korrik 2022, 08:33, Ekonomi CNA

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe

Ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin qershor 2022 është 6,6 %.

Rritja më e madhe e çmimeve prej 15,8 % vërehet në grupin “Transporti”, pasuar nga grupet “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 11,1 %, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 4,5 %, “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” me 3,9 %, “Pije alkoolike dhe duhan” me 3,8 %, “Hotele, kafene dhe restorante” me 2,6 %, “Veshje dhe këpucë” me 2,3 %, “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me 1,3 %, “Shërbimi arsimor” me 0,9 %, “Komunikimi” me 0,6 % dhe “Shëndeti” me 0,5 %. Nga ana tjetër çmimet e grupit “Argëtim dhe kulturë” u ulën me 0,3 %.

Në muajin qershor 2022, ndryshimi mujor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit është -0,4 %.

Ky ndryshim është ndikuar kryesisht nga ulja e çmimeve të grupit “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 1,7 %, pasuar nga grupet “Argëtim dhe kulturë” me 1,0 %, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 0,3 % dhe “Komunikimi” me 0,1 %.

Nga ana tjetër, çmimet e grupit “Transporti” u rritën me 2,4 %, pasuar nga “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” dhe “Shëndeti” me 0,6 % secili, “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me 0,3 % dhe “Hotele kafene dhe restorante” me 0,4 %./CNA.al

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe

Inflacioni në qershor u rrit në 6.6 %/ Shtrenjtohen transporti dhe

Lajmet e fundit nga