Moti i acartë po vjen/ UKT këshillon qytetarët: Si të shpëtoni tubacionet nga ngrirja

21 Janar 2022, 17:53, Sociale CNA
Moti i acartë po vjen/ UKT këshillon qytetarët: Si të

Si pasojë e temperaturave të ulëta që priten në ditët në vijim, Ujësjellës Kanalizime Tiranë, ka një njoftim të rëndësishëm për qytetarët.

Në njoftimin e UKT, qytetarët këshillohen të marrin masa parandaluese për mbrojtjen e sistemit të brendshëm të rrjetit ujësjellës.
Sipas UKT duhet të tregohet kujdes për tubacionet, instalimet përfshirë këtu edhe ujëmatësit.

 

UKT sugjeron që në katet përdhese, ku tubacionet e furnizimit me ujë, janë më shumë të ekspozuara me ambientin jashtë dhe mundësitë e rrjedhjes janë potenciale dhe të merren masa duke i mbuluar apo izoluar për të arritur një mbrojtje optimale.

 

Njoftimi i UKT:

Njoftim i rëndësishëm !
Si pasojë e temperaturave të ulta në ditët në vijim, Ujësjellës Kanalizime Tiranë, njofton të gjithë qytetarët e Tiranës për marrjen e disa masave parandaluese për mbrojtjen e sistemit të brendshëm të rrjetit ujësjellës, përfshirë dhe matësat e ujit, në mënyrë mos dëmtimin e tyre si pasojë e kushteve atmosferike.

Lutemi të tregoni kujdes për tubacionet/ instalimet brenda pronës tuaj, përfshirë këtu edhe ujëmatësit.
Rikujtojmë të gjithë qytetarët se janë ata përgjegjës për mbrojtjen e tubave të ujit dhe të ujëmatësve (të brendshëm ose të jashtëm, në afërsi të banimit), nga ajri i ftohtë.

Sygjerojmë që në katet përdhese, ku tubacionet e furnizimit me ujë, janë më shumë të ekspozuara me ambientin jashtë dhe mundësitë e rrjedhjes janë potenciale, ju lutemi të merrni masa duke i mbuluar apo izoluar për të arritur një mbrojtje optimale.

Për çdo problematikë lutemi të sinjalizoni në numrin tonë të gjelbër 08004488, gjithashtu edhe në Pikat UKT më të afërta në zonën tuaj të banimit.
Inxhinierët tanë dhe specialistët e terrenit janë në gatishmëri të plotë në shërbimin tuaj!
Së bashku kalojmë çdo vështirësi!/CNA.al

Lajmet e fundit nga