Vjen zgjidhja për vartësit e drogës/ Shkencëtarët nisin testimin e vaksinës, për çfarë bëhet fjalë

16 Janar 2022, 21:44, Sociale CNA
Vjen zgjidhja për vartësit e drogës/ Shkencëtarët nisin

Shkencëtarët prej shumë vitesh kanë punuar për një ?vaksinim? kundër opioideve. Por tani ata më në fund arritën në fazën e testimit të plotë.

Shkencëtarët e Universitetit të Kolumbisë prej disa vitesh po zhvillojnë një vaksinë që mbron nga zhvillimi i varësisë serioze ndaj opioideve.

Parimi i veprimit të ilaçit të tyre nuk është aq i ndërlikuar.

Vaksina parandalon bllokimin e oksikodonit në qendër të trurit që është përgjegjës për kënaqësinë.

Si rezultat, një person humbet kuptimin e përdorimit të drogës dhe humbet varësinë prej tyre.

?Ideja e një vaksine është që pas njëfarë kohe pas administrimit, trupi do të fillojë të prodhojë antitrupa ndaj kësaj strukture kimike të veçantë ndaj opioideve. Nëse pacienti merr oksikodon, atëherë antitrupat do të lidhen menjëherë me molekulat e kësaj substance, duke e penguar atë të hyjë në tru?, është shprehur Sandra Comer, Profesor i neuroshkencës në Universitetin e Kolumbisë.

Aktualisht është duke u testuar te vullnetarët me çrregullime të abuzimit me substancat. Në të ardhmen, ata planifikojnë të zgjerojnë kërkimet e tyre për të përfshirë opioidë të tjerë.

Lajmet e fundit nga