Dy vite pandemi, mbi 60 jetë të humbura mes bluzave të bardha/ Boshllëku që la Covid-19 në sistemin shëndetësor

1 Janar 2022, 17:30, Lifestyle CNA
Dy vite pandemi, mbi 60 jetë të humbura mes bluzave të bardha/

Humbja e mjekëve dhe infermierëve nga pandemia e COVID-19 mund të konsiderohet si një nga goditjet  më të rëndë për sistemin shëndetësor shqiptar.

Sipas Indeksit Global të Sigurisë Shëndetësore 2019, pandemia e gjeti Shqipërinë me nivele të ulëta të burimeve njerëzore dhe personelit shëndetësor ku numërohen 4677 mjekë (përfshi edhe spitalet private) si dhe 12, 350 infermierë gjithsej.

Me shpërthimin e pandemisë, shumë gjëra ishin të paqarta me përjashtim të faktit se mjekët, infermierët dhe personeli tjetër shëndetësor do të ishin ndër kategoritë më të rrezikuara.

E megjithatë mantelbardhët na bënë të gjithëve krenarë me përkushtimin e lartë dhe profesionalizmin, duke i bërë ballë kësaj sfide të madhe, ndonëse shumë prej tyre luftuan e shpëtuan të tjerë, nuk ia dolën dot vetë.

Sipas shifrave, vetëm përgjatë vitit 2020, në vendin tonë kanë humbur jetën 30 mjekë dhe infermirë, ndërsa vala e dytë mes janarit dhe marsit, i mori jetën dhe 16 të tjerëve.

Por ky numër është dyfishuar deri në muajt e fundit të vitit 2021, ku shifrat flasin për rreth 60 jetë të humbura mes bluzave të bardha sipasojë e pandemisë, duke krijuar edhe një boshllëk të madh në sistemin shëndetësor.

Adhon POLENA (1944 – 2021) Obtetër-gjinekolog ? Korçë.

Agron MENZELXHIU (1949 ? 2020) Kirurg ? Tiranë.

Aleksandër HOXHA (1955 ? 2021) Reanimator ? Tiranë.

Ali KUQO (1937 ? 2021) Neurolog ? Tiranë.

Anibal BYBERI (1967 ? 2020) Mjek i Përgjithshëm-Bajram Curri.

Arben SULOLLARI (1971 ? 2020) Mjek Familje ? Korçë.

Arjan FURXHI (1962 ? 2021) Mjek fizioterapsit

Arjan PUSHI (1962 ? 2020) Hematolog ? Tiranë.

Astrit HAZIRI (1967 ? 2020) Mjek i Përgjithshëm ? Kukës.

Azem BRASHA (1942 ? 2021) Mjek Patolog ? Kukës.

Bajram CENA (1943 ? 2021) Mjek i Përgjithshëm ? Kukës.

Bardhyl BEQO (1946 ? 2021) Mikrobiolog ? Tiranë.

Bledi NINI (1972 ? 2020) Otorinolaringolog ? Tiranë.

Brahush KADILLARI (1951 ? 2020) Higjienist ? Tiranë.

Dilaver AJAZI (1947 ? 2021) Radiolog ? Berat.

Drini DOBI (1969 ? 2020) Neurolog ? Tiranë.

Eduard DHAMO (1964 ? 2020) Mjek i Përgjithshëm ? Lushnje.

Elmaz ELTARI (1935 ? 2020) Infeksionist ? Tiranë.

Esat PASHAJ (1948 ? 2020) Mjek i Përgjithshëm ? Skrapar.

Fatmir KARAPICI (1946 ? 2021) Reumatolog ? Tiranë.

Fatos ZAÇE (1954 ? 2021) Anatomopatolog ? Durrës.

Feçor AGAÇE (1945 ? 2020) Endokrinolog ? Tiranë.

Federik KEKEZI (1947 ? 2020) Anatomopatolog ? Gjirokastrër.

Ferdinand SHKREPA (1952 – 2 020) Okulist ? Elbasan.

Fejzi ALUSHI (1945 ? 2021) Nefrolog ? Vlorë.

Flutura HASHORVA (1947 ? 2020) Pneumologe ? Tiranë.

Gerond HUSI (1971 ? 2021) Endokrinolog ? Tiranë.

Gëzim LAMAJ (1958 ? 2021) Imazheri ? Berat.

Hidajet DEDA (1953 ? 2020) Pediatër ? Kavajë.

Hyqmet MUSTA (1947 ? 2020) Imazheri ? Kavajë.

Hyqmet SHQERRA (1939 ? 2021) Neuropsikiatër ? Elbasan.

Hysni SHKJAU (1951 ? 2020) Mjek Familje ? Pukë.

Ibrahim KAZIU (1952 ? 2020) Pneumolog ? Dibër.

Ilirjan DRAÇI (1960 ? 2020) Gastrohepatolog ? Tiranë.

Irakli THOMA (1949 ? 2021) Kardiolog ? Sarandë.

Josif DENA (1949 ? 2021) Endokrinolog ? Berat.

Leonard KAMBERI (1968 ? 2020) Gjinekolog ? Vlorë.

Llambi GRABOCKA (1943 ? 2021) Mjek i Përgjithshëm ? Maliq.

Llambro BALA (1937 ? 2021) Dermatolog ? Vlorë.

Mehmet DEMROZI (1947 ? 2021) Neurolog ? Kavajë.

Memo BOÇI (1939 ? 2020) Epidemiolog ? Tiranë

Merqez REXHO (1945 ? 2021) Okulist ? Fier.

Mihal KËRÇI (1948 ? 2020) Anestezist ? Tiranë.

Muharrem NONAJ (1944 ? 2021) Otorinolaringolog ? Skrapar.

Muharrem XHEPEXHIU (1956 ? 2020) Mjek Familje ? Lushnje.

Myftar ZEMANI (1942 ? 2020) Mjek Familje ? Fier.

Sali BACA (1947 ? 2020) Neuropsikiatër ? Elbasan.

Raimonda LËNGU (1955 ? 2020) Mjek Familje ? Tiranë.

Resmie Xhafa RAMA (19 2021) Mjeke patologe ? Elbasan.

Rustem KEKO (1947 ? 2021) Endokrinolog ? Përmet.

Sefer DERVISHI (1959 ? 2020) Mjek Familje ? Kavajë.

Suela MUÇA (1973 ? 2020) Obstetër-gjinekologe ? Tiranë.

Shaqir SHEHU (1952 ? 2020) Kirurg ? Kukës.

Petro SHAMO (1943 ? 2021) Infeksionist ? Tiranë.

Përparim PENGILI (1953 ? 2021) Mjek i Përgjithshëm ? Krujë.

Spiro DEROLLI (1946 ? 2021) Reumatolog ? Vlorë.

Valentina LILE (1953 ? 2021) Endokrinologe ? Tiranë.

Vilson TOPULLI (1947 ? 2020) Epidemiolog ? Tiranë.

Violeta KOKA (1949 ? 2020) Mjek Laboratori ? Tiranë.

Zyliha KRAJA (1940 ? 2020) Kirurge ? Shkodër.

Këta dhe shumë emra të tjerë do të mbahen si heronjtë që sakrifikuan jetën e tyre, në betejën e Covid-19./E.T-CNA.al

Lajmet e fundit nga