LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Gjigandi i teknologjisë Apple sërish me risi/ Së shpejti në treg mjete ajrore pa pilot të drejtuara nga iPhone

12 Nëntor 2021, 12:25, Tech CNA
Gjigandi i teknologjisë Apple sërish me risi/ Së shpejti në

Apple po zhvillon disa teknologji jashtë telefonave inteligjentë dhe tabletëve, të tilla si një kufje VR dhe një makinë, por patentat e reja që ka marrë gjigandi i teknologjisë gjatë të enjtes tregojnë se kompania mund të jetë duke punuar në një dron, i cili pritet të vijë së shpejti në treg.

Përafërsisht dy patentat përshkruajnë mjete të vogla ajrore pa pilot (UAV) që çiftëzohen me kontrollues me valë ose drone që operohen nëpërmjet një iPhone ose një Nintendo DS.

Imazhet në patenta përshkruajnë një dron të vogël me katër rotorë, një i zakonshëm i krijuar për UAV-të e vegjël.

Patentat u dorëzuan për herë të parë në maj 2020 në Singapor, por arritën në SHBA në shkurt dhe prill dhe iu dhanë Apple më 11 nëntor, siç u raportua për herë të parë nga Patently Apple.

Një patentë, e titulluar ‘Shoqata e Automjeteve Ajrore pa Pilot dhe Kontrolluesit’ përshkruan përdorimin e kontrollorëve me valë për të operuar UAV-në e Apple.

Ky dokument mbulon aparatet, sistemet dhe metodat për çiftimin/ççiftimin e UAV-ve me/nga kontrollorët UAV.

Kontrollorët, sipas aplikacionit, do të kishin të paktën një antenë për të kryer komunikimin celular me dronin.

Patenta e dytë, e titulluar ‘Ndjekja dhe kontrolli i automjeteve ajrore pa pilot. Ndryshe nga aplikacioni tjetër, ky përshkruan përdorimin e një smartphone, veçanërisht iPhone të Apple, për të kontrolluar dronin +5

Patenta e dytë, e titulluar ‘Ndjekja dhe kontrolli i automjeteve ajrore pa pilot. Ndryshe nga aplikacioni tjetër, ky përshkruan përdorimin e një smartphone, konkretisht iPhone të Apple, për të kontrolluar dronin.

UAV-të do të dizajnoheshin gjithashtu me një lloj memorie dhe elementi përpunues që do ta lejonte atë të kujtonte detyrat e mëparshme të dërguara nga kontrollorët.

‘Aparatet, sistemet dhe metodat për çiftimin/ççiftimin e mjeteve ajrore pa pilot (UAV) me/nga kontrollorët UAV (UAC). Një UAV dhe/ose një UAC mund të inicojë, bazuar në një kusht nxitës, një ndarje/ççiftim të UAV-së me/nga një UAC pritës dhe të marrë, nga një rrjet, një përditësim konfigurimi që mund të konfirmojë ndarjen/ççiftimin e UAV-së në /nga UAC pritës,’ thuhet në abstraktin e patentës së paraqitur në SHBA më 27 Prill 2021.

“Kushti nxitës mund të përfshijë të paktën një nga UAV-të që lëviz nga një vendndodhje e caktuar si e kontrolluar nga UAC-ja pritës, UAV-ja lëviz në një vendndodhje në të cilën UAC-ja pritës është e kufizuar të kontrollojë UAV-në pritës dhe/ose UAC-ja pritës humbet aftësitë sinjalizuese.

“Përditësimi i konfigurimit mund të përfshijë të paktën një nga një kod shkaku, një identifikues të lidhur me UAV-në, një identifikues të lidhur me UAC-në pritës, një identifikues të lidhur me një sistem ajror pa pilot (UAS).’

Patenta e dytë, e titulluar “Gjurmimi dhe kontrolli i automjeteve ajrore pa pilot”, u depozitua në SHBA më 23 shkurt 2021.

Ndryshe nga aplikacioni tjetër, ky përshkruan përdorimin e një smartphone, konkretisht iPhone të Apple, për të kontrolluar dronin.

Patenta gjithashtu vë në dukje se një sistem portativ lojërash si një avancim Nintendo DS ose Gameboy mund të fuqizojë gjithashtu UAV-të.

“Pajisja e përdoruesit (UE) (ose “Pajisja UE”)–çdo lloj pajisjesh të sistemeve kompjuterike që janë të lëvizshme ose portative dhe që kryejnë komunikime me valë“, thuhet në patentë.

Shembujt e pajisjeve UE përfshijnë telefonat celularë ose telefonat inteligjentë (p.sh. iPhone.TM., telefonat me bazë Android.TM.), pajisjet portative të lojrave (p.sh., Nintendo DS.TM. PlayStation Portable.TM., Gameboy Advance.TM. , iPhone.TM.), laptopë, pajisje që vishen (p.sh. orë inteligjente, syze inteligjente), PDA, pajisje portative interneti, luajtës muzikor, pajisje të ruajtjes së të dhënave, pajisje të tjera në dorë, mjete ajrore pa pilot (UAV) (p.sh. drone), UAV kontrollorët (UAC), e kështu me radhë.’/CNA.al

 

Lajmet e fundit nga