LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Erisa Xhixho: Regjistri për abuzuesit seksualë mund të shmangë përsëritjen e historisë

10 Nëntor 2021, 21:00, Aktualitet CNA

Deputetja e LSI, Erisa Xhixho tha se hartimi i një regjistri me të dhënat e abuzuesve seksualë të fëmijëve dhe të rriturve në të gjithë vendin dënuar me vendim të formës së prerë, do të ndihmonte që ngjarje të njëjta të përsëriteshin në të ardhmen.

Sipas saj, ekzistenca e një databaze me të gjithë këta individë në të gjithë vendin, do të bëjë të mundur evidentimin e tyre e për pasojë shmangien e punësimit të këtyre individëve në ambiente ku mund të jenë një rrezik potencial që abuzimi të përsëritet të tilla si kopshtet apo shkollat.

?Na duhet një databazë e të gjithë këtyre individëve, të të gjithë personave abuzues edhe para miratimit të këtij ligji. Ky regjistër, që do ta kenë të gjitha organet ligjzbatuese do të shërbejë për monitorimin e tyre. Këta persona mund të aplikojnë për një vend pune në kopsht apo çerdhe duke u shndërruar në një rrezik. Në momentin që miratohet ky ligj, punëdhënësi e ka për detyrim të mos e punësojë nëse ky person është pjesë e këtij regjistri?, tha znj. Xhixho./CNA.al

Lajmet e fundit nga