LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

KLSH kallëzon në SPAK drejtorin e Përgjithshëm të AKU-së

10 Nëntor 2021, 16:58, Aktualitet CNA
KLSH kallëzon në SPAK drejtorin e Përgjithshëm të

Kontrolli i Lartë i Shtetit  ka kallëzuar në SPAK drejtorin e Përgjithshëm të AKU-së Bledar Skënderi.

Sipas KLSH-së, AKU nuk ka inspektuar, bllokuar apo tërhequr nga tregu akulloret me prani të substancës ?oksid etileni?.

?Kontrolli i Lartë i Shtetit, duke marrë shkas nga problematika e trajtuar në disa media, për t’iu përgjigjur ndjeshmërisë së publikut dhe informimit të tij për çështjet që lidhen me garantimin e sigurisë ushqimore, ushtroi jashtë  programit vjetor të miratuar, auditimin tematik në Drejtorinë e Përgjithshme të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit me objekt: ?Mbi procedurën e ndjekur nga DPAKU nga marrja e njoftimit nëpërmjet sistemit RASFF (sistemi i njoftimit të shpejtë për ushqimin e popullatës dhe ushqimin për kafshë) për përdorimin e paautorizuar të substancës ?oksid etileni? në prodhimin e produktit ?Akullore? (importuar dhe tregtuar në tregun shqiptar), deri në inspektimin, bllokimin, tërheqjen nga tregu dhe asgjësimin e saj?.

Nga auditimi i ushtruar, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka evidentuar mosveprime të Drejtorit të Drejtorisë së Përgjithshme të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, të cilat janë në kundërshtim flagrant me ligjin dhe aktet nënligjore që rregullojnë veprimtarinë e institucionit të drejtuar prej tij. Për mosveprimet e Drejtorit të DPAKU, KLSH ka depozituar kallëzimin penal në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, për veprën penale ?Shpërdorim detyre?, parashikuar në nenin 248 të Kodit Penal?, thuhet në njoftimin e KLSH.

Lajmet e fundit nga