LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kongresi i UEFA-s në Paris, zbulohen vendimet që u morën

8 Shkurt 2024, 14:14, Sport CNA
Kongresi i UEFA-s në Paris, zbulohen vendimet që u morën

Kongresi i 48-të i zakonshëm i UEFA-s u mbajt sot në Paris dhe u miratuan disa vendime të rëndësishme. Në këtë kongres Federata Shqiptare e Futbollit, si një nga anëtaret e UEFA-s, u përfaqësua nga një delegacion shqiptar, me në krye Presidentin e FSHF-së, Armand Duka, njëherazi edhe zv.President i UEFA-s dhe anëtar i Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s.

Në Kongresin e 48-të të zakonshëm të UEFA-s u miratuan disa ndryshime në statutin e UEFA-s dhe u mor vendimi për të pasur të paktën dy anëtare femra në Komitetin Ekzekutiv të UEFA-s.

Gjitashtu u miratuan edhe raportet e aktiviteteve dhe çështjeve financiare që kanë të bëjnë me raportin e Presidentit dhe Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s, raportin e Administratës së UEFA-s 2022/23 dhe po ashtu edhe pasqyrat financiare 2022/23 dhe buxheti 2024/25.

Gjatë Kongresit të 48-të të zakonshëm të UEFA-s u miratua edhe ratifikimi i anëtarëve të rinj të Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s.

Shoqata Evropiane e Klubeve ECA (dy përfaqësues për një mandat katërvjeçar); Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain); Miguel Ángel Gil Marín (Club Atlético de Madrid); Ligat Evropiane EL (një përfaqësues për një mandat njëvjeçar); Pedro Proença (Liga Portugali).

Ndër të tjera, u ratifikua edhe përbërja e Organeve të UEFA-s për Administrimin e Drejtësisë dhe e Komitetit të UEFA-s për Qeverisje dhe Pajtueshmëri.

Kongresi i radhës i zakonshëm i 49-të i UEFA-s do të mbahet më 3 prill 2025 në Beograd, Serbi.

Lajmet e fundit nga