LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mbledhja e Komitetit Ekzekutiv në UEFA, zbulohet çfarë u vendos

7 Shkurt 2024, 17:44, Sport CNA

Mbledhja e Komitetit Ekzekutiv në UEFA, zbulohet çfarë u vendos

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s mbajti sot mbledhjen e radhës në Paris ku u diskutuan çështje të ndryshme në lidhje me futbollin europian.

Në këtë mbledhje, ku ishte i pranishëm edhe Zv.Presidenti i UEFA-s, Armand Duka, njëkohësisht edhe anëtar i Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s u miratuan disa vendime të rëndësishme që kanë të bëjnë me strategjinë  e UEFA-s 2024-30 “Të Bashkuar për Sukses”.

Strategjia ofron një drejtim dhe udhërrëfyes të qartë për të udhëhequr si UEFA-n ashtu edhe komunitetin më të gjerë evropian të futbollit dhe synon të fuqizojë rolin e futbollit në çdo komunitet në të gjithë Evropën, duke ruajtur lidhjen integrale midis futbollit bazë dhe garave elitare. Ai bazohet në 7 vlera kryesore: Respekti, Barazia, Drejtësia, Hapja, Uniteti, Integriteti dhe Përsosmëria.

U miratua edhe sistemi i detajuar i shpërndarjes së të ardhurave në kompeticionet e UEFA-s për djem 2024-2027.

Gjithashtu KE-ja miratoi edhe datën dhe vendin se ku do të mbahet Kongresi i 49-të i zakonshëm i UEFA-s që do të zhvillojë punimet e radhës në Beograd më 3 prill 2025.

U vendos edhe data dhe vendi për mbledhjen e radhës të Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s që do të mbahet në Dublin më 22 maj 2024./ FSHF

Lajmet e fundit nga