LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“S’ka ma turp”/ Qytetarët ngrenë alarmin, nis peticioni për emisionet me përmbajtje të dëmshme për fëmijët

12 Gusht 2022, 13:00, Sociale CNA

“S’ka ma turp”/ Qytetarët ngrenë alarmin, nis

Së fundmi është hapur një peticion në lidhje me disa emisione të formatit “Reality show” të cilat sipas qytetarëve transmetojnë mesazhe me përmbajtje të dëmshme për fëmijët dhe shkelin moralin publik.

Përmes këtij peticioni u kërkohet Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe Agjencisë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve që të marrin masat ligjore për këto programe.

Drejtuar:

Autoritetit të Mediave Audiovizive

Agjencisë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve

Për dijeni:

Komisionit Parlamentar Për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik

Avokatit të Popullit

Agjencisë së Mbrojtjes së Konsumatorit

Nisur nga një shqetësim qytetar i shprehur në forma të ndryshme në lidhje me disa emisione të formatit “Reality Show” të cilat S’KA MA TURP, por transmetojnë mesazhe me përmbajtje të dëmshme për fëmijët dhe shkelin moralin publik, i drejtohemi institucionit tuaj që të marrë masat ligjore që këto programe të:

Transmetohen në një fashë orare mbas orës 24.00.

Transmetohen me logo përkatëse që paralajmërojnë shikuesit nën 18 vjeç.

Shoqërohen me një paralajmërim për skenat dhe përmbajtjen e programit të papërshtatshëm për moshat nën 18 vjeç.

Baza Ligjore

Kushtetuta, neni 48 dhe neni 54/3.

Ligji Nr. Nr.97/2013 ‘Për Mediat Audiovizive në Republikën e Shqipërisë’; neni 4/1.b; neni 18/1.a; neni 33/1.d; neni 46/1.c.dh.

Kodi i Transmetimit për Median Audovizive nr.228 datë 11.12.2017.

Ligji 18/2017 ‘Për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës’, neni 17/7; neni 27; neni 42.12:57 PM 8/12/2022.

Peticionin e gjeni këtu:

Lajmet e fundit nga