LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Why do some employees never leave a company?

2022-10-20 09:50:00, Kuriozitete CNA

Why do some employees never leave a company?

Many companies spend a great deal of money investigating the causes of employee turnover—for example, through exit interview programs. Usually the goal behind such studies is to find out why people leave—the idea is that if a company can identify the reasons for churn, it can work to keep terminations and turnover down.

While a company can gain very valuable information from termination interviews, this type of approach has two telltale flaws:

1. Ajo shikon vetëm njërën anë të medaljes - anën e përfundimit. Nëse një kompani dëshiron të mbajë punonjësit e saj, atëherë duhet të studiojë edhe arsyet e mbajtjes dhe vazhdimit dhe të punojë për t'i përforcuar këto. Nga këndvështrimi i politikave të një kompanie për punësimin dhe qarkullimin, arsyet pse njerëzit qëndrojnë në punët e tyre janë po aq të rëndësishme sa arsyet pse ata i lënë ato. Një pikë e dukshme në provë është se një individ do të qëndrojë në një punë në kushte që do të shkaktonin që një tjetër të fillojë të përplasë trotuaret.

Si një analogji, merrni parasysh shkallën e divorcit. Nëse dikush do të ishte vërtet i interesuar të bënte diçka për këtë, ai do të duhej të kuptonte pse disa njerëz divorcohen dhe pse të tjerët qëndrojnë të martuar - arsyet për të dy gjërat janë krejtësisht të ndryshme. Për më tepër, arsyet për të marrë një divorc nuk janë thjesht "e kundërta" e arsyeve për të qëndruar në martesë. Atij do t'i duhej të bënte disa punë të vërteta në të dy anët e gardhit për të marrë një pamje të plotë të fenomenit të divorcit. Njëlloj, në mjedisin e korporatës, ekzistojnë arsyetime të përcaktuara për përfundimin dhe arsyetime të caktuara (edhe pse ndonjëherë të pavetëdijshme) për vazhdimin.

2. Kjo qasje tenton gjithashtu të supozojë një korrelacion të përsosur ndërmjet pakënaqësisë në punë dhe qarkullimit. Shumë kompani punojnë për qarkullim të ulët, sepse mendon se një normë e ulët nënkupton që punonjësit e saj janë të kënaqur me punën e tyre - dhe, para së gjithash, produktivë. Kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë, në asnjë mënyrë. Një normë e ulët mund të jetë vetëm efekti i një tregu të ngushtë pune. Ose ndoshta kompania u ka vënë pranga të arta punonjësve të saj përmes një skeme kompensimi që thekson përfitimet e shtyra. Ka shumë faktorë të përfshirë.

Në vetvete, fakti që një punonjës qëndron në listëpagesa është i pakuptimtë; kompania gjithashtu duhet të dijë pse ai qëndron atje. Ne do të tregojmë, në fakt, se disa metoda të konceptuara pa kujdes për të mbajtur një normë të ulët qarkullimi mund të jenë të dëmshme për shëndetin financiar të një kompanie dhe shëndetin mendor të punonjësve të saj.

Po përse punonjësit qëndrojnë në një kompani?

Ka dy arsye kryesore që punonjësit qëndrojnë në kompani për gjithë jetën. Së pari, disa kompani të mëdha janë krijuar për të zhvilluar, promovuar dhe mbajtur punëtorët, që do të thotë se punonjësit ambiciozë mund të arrijnë majat e karrierës së tyre pa ndryshuar ndonjëherë vendin e punës. Në raste të tjera, punonjësit mund t’i japin përparësi komoditetit dhe stabilitetit financiar, ta shohin karrierën e tyre si një mjet për të arritur një qëllim dhe të zënë vendin e tyre deri sa të dalin në pension

Duke u ngritur në gradë

“Nevoja për të përparuar në jetë dhe për të arritur është e lindur,” Një kompani e vetme mund ta përmbushë këtë dëshirë dhe të plotësojë nevojat e punëtorëve ambiciozë, duke ofruar një rrugë të mirëpërcaktuar karriere dhe një ndjenjë përparimi.

Komoditet dhe siguri

Jo çdo punëtor që qëndron te punëdhënësi i tij për dekada do të ngjitet domosdoshmërisht në majë të shkallëve të karrierës .Disa punonjës mund të jenë të kënaqur me një renditje të qëndrueshme, të nivelit të mesëm deri sa  presin të dalin në pension.

Pse të qëndrosh?

Ambicia nuk është universale. Nëse një organizatë mund ta mbajë një punëtor të zënë, relativisht të lumtur, të angazhuar dhe të paguar mirë, disa njerëz do të qëndrojnë. Marrëdhëniet dhe besnikëria janë gjithashtu faktorë vendimtarë në një punonjës që zgjedh të qëndrojë në një kompani për një periudhë afatgjate.

Today, the expectation is that no job is for life, workers increasingly feel compelled to change jobs to appear dynamic. However, even as employee tenure expectations and job search mindsets change, a subset of the workforce will continue to choose to spend decades at the same organization.

Lajmet e fundit nga