LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

6 tests to identify a witch

2022-10-09 15:38:00, Kuriozitete CNA

6 tests to identify a witch

Black magic practices had long been considered a heinous crime, akin to rape or murder. The Code of Hammurabi from the 18th century BC contained details of witchcraft, and many medieval systems contained specific parameters for the identification, trial, and execution of suspected witches and sorcerers. From barbaric torture and occult sweets to the discovery of witches, here is a list of evidence that would have indicated the past existence of a person who practiced black magic.

1. Test noti
Njerëzit e akuzuar për magji u tërhoqën zvarrë në vendin e parë me ujë, u zhveshën dhe u hodhën në ujë për gjyqtarët për të parë nëse personi po notonte apo po fundosej. Meqenëse shtrigat e shpërfillnin betimin Baptist, konsiderohej se uji nuk do të lejonte që trupi të fundosej. Sipas kësaj logjike, një person i pafajshëm do të ishte fundosur si një gur dhe një shtrigë do të kishte dalë në sipërfaqe. Viktima zakonisht kishte një litar të lidhur në mes përmes të cilit mund të nxirrej nga uji nëse fundosej, por ata shpesh vdisnin për shkak të mbytjes.


2. Prova e namazit
Në mesjetë, besohej se shtrigat nuk mund të shqiptonin fjalë në shkrimet e shenjta, kështu që të akuzuarit detyroheshin të recitonin një lutje nga Bibla, zakonisht "Ati ynë", pa bërë asnjë gabim. Nëse personi kishte gabuar për ndonjë arsye, ajo konsiderohej një shtrigë që flet në emër të djallit. Në vitin 1712, metoda u zbatua për Xhejn Uenhamin, një grua e akuzuar për magji, e cila duket se kishte luftuar të thoshte fjalët "na fal mëkatet tona dhe mos na çon në tundim". Gjatë gjyqit të shtrigave në Salem, magjistari George Burroughs recitoi lutjen pa ndërprerje përpara se të kryhej. Edhe në këtë rast gjesti u konsiderua një mashtrim i djallit dhe burri u var.


3. Testi me prekje
Testi i prekjes u bazua në faktin se shtrigat kanë një reagim të veçantë ndaj kontaktit fizik. Nëse nuk bënin asnjë gjest, konsideroheshin të pafajshëm, por nëse lëviznin, konsiderohej një gjest që vërtetonte ekzistencën e forcave okulte.

4. Torta e shtrigës
Torta e shtrigës konsiderohej një ëmbëlsirë e mbinatyrshme për të identifikuar shtrigat e dyshimta. Në rast të sëmundjes ose posedimit misterioz, gjuetarët e shtrigave merrnin një mostër të urinës së viktimës, e përzienin me miell thekre dhe hirin dhe e pjeknin përzierjen në një tortë. Kjo përzierje më pas iu dha një qeni me shpresën se do të magjepsej dhe do të thoshte emrin e magjistarit.

5. Shenjat e shtrigave
Gjuetarët e shtrigave zhvisheshin dhe ekzaminonin të dyshuarit në publik. Ata besonin se kishte shenja në trupin e shtrigës së besëlidhjes që personi kishte bërë me djallin. «Shenja e Djallit» do të kishte qenë e pandjeshme ndaj dhimbjes. Edhe papërsosmëritë më të vogla trupore konsideroheshin shenja okulte, nga nishanet, thithkat shtesë dhe plagët.

6. Spells
The test involved forcing the accused person to verbally command the devil to allow the possessed person to come out of the trance. This practice was used frequently in the 16th century during the trial of Alice Samuel and her entire family. The judges forced the husbands to utter the following word to free the girls from his spell: "I am a witch, so I ask the devil to let Mrs. Trockmorton wake up from the spell."

These types of spells were believed by some to not actually have an effect or the effect mentioned within the spell itself, but to scare people into thinking they might be cursed with a deadly disease./ CNA.al Source: History of Yesterday.

Lajmet e fundit nga