LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nostradamus predicted the death of Queen Elizabeth II

2022-10-06 13:48:00, Kuriozitete CNA

Nostradamus predicted the death of Queen Elizabeth II

Those who try to divine the future are usually given the nickname Nostradamus after the famous French astrologer from the 16th century who predicted many modern events that have since occurred. From the beginning of the Great War to the creation of the atomic bomb and many other important historical events, Nostradamus mentioned many of them in a book he published in 1555 entitled "Les Propheties", Prophecies translated from the French. Within the book, he also managed to guess the age and date Queen Elizabeth II would pass away, many centuries before she was born.

Botuesi Mario Reading, i cili kishte redaktuar librin origjinal dhe botoi një kopje në vitin 2005 me titull "Nostradamus: Profecitë e plota për të ardhmen", vuri në dukje parashikimet më domethënëse për shekullin e XXI-të, një nga dikur më domethënëse përveç 11 shtatorit ishte ai. Mosha e saktë do të vdiste Mbretëresha Elizabeth II, e cila ishte 96 vjeç.


“Mbretëresha Elizabeth II do të vdesë, rreth vitit 2022, në moshën rreth 96-vjeçare.”- thuhej sipas ekspertit Nostradamus.

Ajo që është interesante është se që kur doli ky lajm, libri është bërë bestseller brenda natës, pavarësisht se është botuar shumë vite më parë. Nostradamus përdori astrologjinë për të parashikuar ngjarje të ndryshme në të ardhmen. Metoda e saktë e përdorur është ende mjaft e paqartë, por një pjesë e vogël e parashikimeve të tij janë bërë të vërteta dhe ky është një nga më të saktat pasi ai jep dy numra të saktë: vitin "2022" kur ndodhi vdekja si dhe mosha “96”.

Ka shumë njerëz që e shohin librin si shumë të diskutueshëm dhe jo të besueshëm, është një rastësi sesi dikush nga gati 500 vjet më parë arriti të hamendësojë kaq shumë ngjarje të rëndësishme që kanë ndryshuar botën përgjithmonë.

"Mirabilis liber" i vitit 1522, një antologji profecish nga shikuesit e njohur të kohës, ishte një nga burimet kryesore të përdorura për librin e tij më të njohur, "Profecitë", ndërsa "Livre de l'estat et mutations" i Richard Roussat des times” shërbeu si bazë për aludimet e tij astrologjike. Thuhet se shumë nga parashikimet e tij bazoheshin në të vërtetë në ngjarje nga e kaluara që kishin ndodhur tashmë para vitit 1955.

Edhe pse ideja e Nostradamusit si një profet me aftësi të çuditshme për të parashikuar të ardhmen ka mbetur që nga shekulli i 16-të, studiuesit sot mendojnë se ai me të vërtetë kishte aftësinë për të projektuar ngjarjet e së kaluarës në të ardhmen dhe jo një aftësi të mbinatyrshme për të parë në botën e përtejme. Nostradamus nuk ishte as astrolog, as shikues; përkundrazi, ai kishte vetëm besimin se historia do të përsëritet, sipas Peter Lemesurier, një ish-gjuhëtar dhe përkthyes profesionist i Kembrixhit, i cili ka prodhuar të paktën 10 vëllime mbi figurën misterioze. Nostradamus pretendoi se kishte zgjedhur rastësisht pasazhe nga burimet e mëparshme duke përdorur metodën e njohur si bibliomanci, e cila daton që nga koha e Biblës, dhe më pas përdori llogaritjet astrologjike për të parashikuar shfaqjen e saj në të ardhmen.

The controversy behind his work as an astrologer came not only from the criticism he received from his contemporaries, but also because of the use of his prophecies as propaganda during World War II. Nostradamus has also made some interesting predictions for the year 2023, such as another Great War and the creation of a new world order. However, only time can tell./ CNA.al Source: History Of Yesterday. 

Lajmet e fundit nga