LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

This is the only place where the rent has not increased in 500 years

2022-10-03 16:05:00, Kuriozitete CNA

This is the only place where the rent has not increased in 500 years

Most people's fi or rent is the biggest expense they face each month and although prices fluctuate, there seems to be a slight increase each year that is felt most strongly by those on lower incomes. The increase in rental rates comes for various reasons such as economic inflation, the growth of the housing market and of course demand.

Shumë njerëz në mbarë botën nuk kanë një shtëpi dhe kriteret për marrjen e një hipotekë po bëhen më kërkuese, prandaj në situatën e sotme ekonomike, më pak njerëz identifikohen si pronarë shtëpish . Bota jonë po përballet me një inflacion të madh kur bëhet fjalë për qiranë, një inflacion që nuk është parë prej shumë vitesh dhe ekspertët vetëm po vlerësojnë se çmimet do të vazhdojnë të rriten .

This is the only place where the rent has not increased in 500 years

Pavarësisht gjithë kësaj, ka një vend në këtë tokë kapitaliste ku qiraja nuk është prekur nga asgjë për saktësisht 500 vjet. Inflacioni ka qenë shkaku kryesor i rritjes së të gjitha çmimeve dhe kjo pasi me kalimin e kohës gjithnjë e më shumë njerëz po forcojnë fuqinë blerëse.

1$ në vit në Fuggerei
Ky vend ndodhet në periferi të Augsburg, i cili është qyteti më i vjetër në Gjermani. Në fshatin e vogël bavarez të quajtur Fuggerei, ekziston një kompleks banesash sociale që nuk e ka ndryshuar qiranë që kur është ndërtuar në vitin 1521. Ky kompleks i vogël banesash sociale konsiderohet gjithashtu si më i vjetri që ekziston .

Harta e Fuggerei nga shekulli i 17-të duke theksuar kompleksin e shtëpive sociale me mure 
Shtëpia është ndërtuar nga Jakob Fugger i Pasuri, siç njihej në komunitetin lokal në fillim të shekullit të 16-të. Është ndërtuar posaçërisht për qytetarët që ishin nën kufirin e varfërisë pa fajin e tyre. Kriteret për të aplikuar për strehim kanë mbetur gjithashtu të njëjta. Nëse dikush dëshiron të aplikojë, ai duhet të tregojë prova të gjendjes së tij financiare dhe nuk ka asnjë borxh.

Kompleksi përbëhet nga 67 shtëpi të cilat janë ndarë në 147 apartamente . Njëra prej shtëpive nuk është rinovuar pasi përdoret për të paraqitur se si dukeshin shtëpitë mesjetare bavareze në shekullin e 16-të. Shumica e njerëzve që jetojnë sot në kompleks janë të moshuar që kanë një pension të vogël. Është e mahnitshme të shohësh se si çmimi është mbajtur i njëjtë për kaq shumë kohë, pavarësisht se kompleksi ka vuajtur shumë dëme gjatë kësaj periudhe prej 500 vjetësh për shkak të luftërave të ndryshme që kishin ndodhur.

U shkatërrua dhe u rindërtua disa herë
Në fakt, kompleksi u shkatërrua më shumë se tre herë, ku ngjarja më e keqe ndodhi gjatë Luftës së Dytë Botërore ku 70% e kompleksit u bombardua. Megjithatë, sa herë që kompleksi do të prishej, ai ishte rindërtuar në përputhje me të njëjtin stil dhe arkitekturë tradicionale. Me kalimin e kohës apartamentet u rinovuan për të qëndruar në përputhje me kohën, por pjesa e jashtme është mbajtur e njëjtë.

Brenda shtëpisë që shërben si muze 
Nëse shikojmë çmimin e diçkaje shumë të zakonshme nga 500 vjet më parë si buka, një bukë do t'ju kushtonte rreth 2 cent . 500 vjet përpara dhe duke aplikuar inflacion çmimi mesatar i bukës është rreth 1$. Nëse dëshironi të vizitoni kompleksin duhet të paguani një tarifë hyrjeje që arrin deri në pesë vjet qira, pra rreth 5$.

This is the only place where the rent has not increased in 500 years


Although many people have not heard of this place, it has been quite popular in its modern era. The most famous person to stay here was actually Mozart's great-grandfather, making it special. What is special is the community within the complex that helps each other and is very welcoming to tourists who want to visit the complex as long as they respect the laws and rules. / CNA.al Source: History of Yesterday

Lajmet e fundit nga